Рівне:

Створення та просування сайтів

Що зробив Василь Червоній за 100 днів

Актуально 12-травня, 2005, 20:459 prov 1 149
– Життя при новій владі гіршим не стало, – переконаний пан Червоній.
З усього сказаного ним на прес-конференції випливає, що нині в нашій області спостерігаються тенденції до покращення у різних галузях – медицині, освіті, культурі, спорті, сільському господарстві, транспорті, будівництві... Так, щодо галузі медицини, то уже завершилося будівництво реанімаційного відділення Рівненської обласної лікарні. Немалі кошти виділяються на медичні потреби сільського населення, на обладнання автономного опалення міських лікарень, їм же надані нові автомобілі. До нових здобутків голова ОДА відносить також і зменшення рівня захворюваності на туберкульоз, і зниження малюкової смертності.
Одним із важливих напрямків, у якому працювала нова рівненська обласна влада, є подолання бідності населення. За словами Василя Червонія, зараз відбувається ріст середньої заробітної плати, яка нині становить 591 гривню і перевищує розмір прожиткового мінімуму (453 гривні). Середній розмір пенсії – 356,24 гривні. На 1,1 млн.грн. більше, ніж у минулому році, виділено коштів для надання допомоги постраждалим від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.
Підвищилися показники і в галузі транспорту та зв’язку. Обсяг вантажних та пасажирських перевезень відповідно збільшився на 7 і 14 відсотків у порівнянні з минулим роком. Майже всі села тепер мають автобусне сполучення з містами. Відбувається відновлення авіарейсів з аеропорту Рівного, який, як пообіцяв пан Червоній, не припинятиме свого існування і дасть змогу рівнянам та жителям області скористатися як внутрішніми, так і міжнародними рейсами. Продовжується забезпечення населення телефонами. На сьогодні на сто сімей припадає більше 43 телефонів.
В агропромисловому комплексі Рівненська область вийшла на шосте місце з виробництва м’яса та на друге – за приплодом телят. І, незважаючи на всі проблеми, посівна кампанія була завершена успішно.
Василь Червоній вважає, що передумовою економічного зростання є відродження національних традицій. Тому в області на базі Рівненської музичної школи планується відродження кобзарства. Також до сторіччя від дня народження Уласа Самчука облдержадміністрація посприяла відродженню та реконструкції музею письменника у Дермані. До їх професійного свята премійовано всіх працівників театру.
Серед найскладніших проблем, вирішення яких наразі голова ОДА вважає найважливішими, – це Рівненська атомна електростанція, податки якої сплачуються до Києва, та завищені митні збори, які стали такими після ввезення в область дороговартісного обладнання при добудові четвертого енергоблоку на АЕС. За словами пана Червонія, ці проблеми створюються кимось штучно, аби загнати область до числа відстаючих. І якщо прибрати ці штучні проблеми, то інші вирішуватимуться набагато простіше. Наприклад, зайнятість населення. Це питання долається шляхом вирішення кількох інших. Відродження льонарства створить нові робочі місця не лише для робітників, а й для сільгоспвиробника. Тому цього року засіяна хоча б незначна кількість льону. І рівненський “Льонокомбін6ат”, запевняє голова облдержадміністрації, не розграбований, а є діючим. Залишається лише залучити інвесторів. Це питання до кінця року Василь Червоній обіцяє вирішити.
– І якщо раціонально використовувати ресурси Полісся, ми зможемо дати тисячі нових робочих місць, дати можливість людям працювати і заробляти, – сказав пан Червоній.
У першу чергу потрібно зменшити і, зрештою, зовсім призупинити експорт лісу. Щоб створити меблеве виробництво. А також саме за рахунок ягід, грибів, лікарських рослин, що ростуть у лісі, живе поліське населення. Є ідея створення цехів зі швидкого замороження та розфасування ягід, де зможуть працевлаштовуватися наші люди. Дасть змогу створити нові робочі місця і подолання незаконного видобутку бурштину на Поліссі.
Сам же пан Червоній знову підтвердив сказане ним раніше, що збирається жити на одну лише зарплату, яка у нього нині складає 600 гривень. Особливо не розживешся, якщо взяти до уваги, що до цього часу він отримував депутатську зарплатню, розмір якої значно вищий.
Марина ДАНИЛЮК,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору