Рівне:

Створення та просування сайтів

Канадська допомога рівненським селянам

Новини регіону 19-травня, 2005, 11:429 prov 1 346
Незважаючи на те, що це перший візит канадських гостей на Рівненщину, їм спільно з головою обласної державної адміністрації Василем Червонієм вдалося досягти низки домовленостей з реформування сільськогосподарської галузі області. Зокрема, з відновлення роботи Рівненського “Льонокомбінату” та мікрокредитування місцевих фермерів і надання їм безплатних консультацій від канадських колег.
Програма реформування сільськогосподарського сектору України (FARM) працює в нашій області вже другий рік. Як зазначив віце-президент компанії СТЕП Канада Джері Адамсон, за цей час завдяки роботі представників цієї програми багато сільськогосподарських виробників Рівненщини отримали доступ до необхідної для їхньої роботи інформації. Фахівці програми проводять постійний моніторинг інтересів місцевих фермерів і потім у цьому напрямку допомагають їм знайти канадських партерів, які зможуть надати необхідні послуги.
За словами пана Адамсона, окрім нашої області в цей проект входять ще три з різних регіонів нашої держави. За цей час українським фермерам вдалося виграти півтора десятка грантів з реформування сільськогосподарського виробництва на тридцять тисяч американських доларів.
Загалом, українсько-канадська програма (FARM) розрахована на п’ять років роботи в Україні. Хоча, як зізнався пан Адамсон, зважаючи на плідну співпрацю з українськими, зокрема рівненськими колегами фермерами, він сподівається, що по закінченню терміну – через три роки, його компанія домагатиметься продовження роботи.

Ангеліна ПЛОЩАНСЬКА,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору