Рівне:

Створення та просування сайтів

М’ясникам не вистачає українських корів

Останні новини 10-вер, 2008, 12:139 prov 1 004
Нестача худоби для закупівлі, недобросовісна конкуренція та низькоякісний м’ясний імпорт заважають постачати на ринок Рівненщини якісне м’ясо.
Через різні причини не вистачає сировини для стабільної роботи найбільшому м’ясопереробному підприємству Рівненщини ТОВ „Сарним’яспром”. За місяць тут приймають худоби сумарною вагою до 400 тон.
— В залежності від віку, ваги тварин, закуповуємо у населення велику рогату худобу за ціною від восьми до тринадцяти гривень, — розповідає заступник директора підприємства Микола Шеремет. —Маємо можливість обробляти щодня 130-140 голів худоби, та через її нестачу в середньому за останні місяці обробляли лише по 70-80.
Причини гострого дефіциту якісної сировини для переробки Микола Шеремет пояснює недостатніми дотаціями держави для тих, хто вирощує худобу, а також втратою традиції вирощувати племінних, „породистих” тварин.
— Хто на цьому розуміється, той шукає і вирощує племінну худобу, — продовжує Микола Шеремет, — бо чорно-ряба корова, яка дуже поширена серед наших селян, не дає достатньо ні м’яса, ні молока.
Імпортну сировину м’ясокомбінат брати не хоче, бо вона нижчої якості, та й невідомого походження. Частіше її закуповують власники невеликих ковбасних цехів, які не мають суворих правил контролю за якістю продукції. В результаті вони можуть продавати свою продукцію за дешевшими цінами.
— Нам потрібна жива тварина, а не м’ясо аргентинських буйволів, — зазначає заступник директора з якості Ольга Олексієвець. — На кожного бичка треба мати довідку з сільради, від ветеринарного лікаря. А з нового року вводимо систему якості ISO (міжнародна система стандартів – авт.). Це зробить вимоги до якості нашої продукції ще більш суворими.

Антоніна Торбіч
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору