Рівне:

Створення та просування сайтів

Сарненчани їстимуть свою ковбасу

Актуально 08-лис, 2007, 18:049 prov 1 260
Вищезгадане підприємство в цьому році викупила велика київська м’ясна компанія „Укрм’ясо” і буквально на третій місяць раніше збитковий комбінат почав давати прибутки. Наразі сарненським м’ясом забезпечують український ринок, у планах незабаром вихід на російських замовників. Але це буде не раніше, ніж на початку 2008 року. За словами Бориса Гопіна, однією з причин зменшення виробництва м’ясної продукції стало те, що зараз основним виробником поголів’я худоби стає населення, тоді як раніше м’ясникам постачали „матеріал” сільськогосподарські колективи. Також багато господарств починають займатися значно рентабельнішою справою: виробництвом молока, і м’ясопереробникам дістається вибракувана худоба, про що свідчить структура закупівлі худоби. Незважаючи на всі проблеми, сарненські м’ясопереробники в майбутньому планують опрацьовувати 300-350 тонн м’яса за місяць. Наразі, наприклад, переробляють лише 260 тонн продукції. — На підприємстві працює п’ять лікарів. Уся продукція проходить радіологічний контроль у спеціальній лабораторії. Тож за час керівництва Бориса Гопіна випадків виявлення яких-небудь захворювань у тварин, на щастя, не було, — розповідає заступник начальника ветмедицини Сарненського району Валерій Богут. З початку 2008 року ТОВ „Сарним’ясопром” планує запустити виробництво своєї ковбаси. Борис Гопін говорить, що загалом близько 20 видів ковбас зможе запропонувати споживачам очолюване ним підприємство в найближчому майбутньому. Тож невдовзі серед різномаїття ковбасних виробів жителі Рівненщини зможуть скуштувати ще й ковбаси по-сарненськи.

Олександр ШЕРШЕНЬ,

Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору