Рівне:

Створення та просування сайтів

ДОВІДНИК ПРО МЕМОРІАЛЬНІ ДОШКИ

Актуально 11-вер, 2008, 16:489 prov 1 402
Днями вийшов із друку історико-меморіальний краєзнавчий довідник Івана Пащука “Меморіальні дошки у Рівному”. Його автор - відомий журналіст, голова Рівненського обласного краєзнавчого товариства Всеукраїнської спілки краєзнавців, лауреат регіональної краєзнавчої премії “За відродження Волині”. Впродовж останніх років він провів значну клопітку роботу із дослідження та вивчення майже всіх меморіальних дощок, встановлених у нашому обласному центрі.
За допомогою цієї корисної книги жителі та гості Рівного матимуть змогу як реально, так і віртуально подорожувати вулицями, площами міста, зосередити свою увагу на будинках із меморіальними дошками, згадати події і людей, які увіковічнені за допомогою цих цінних пам’яток.
Поява книги Івана Пащука спричинена ще й іншою обставиною. Справа у тому, що з багатьох приміщень меморіальні дошки зникають невідомо куди, особливо після реконструкції чи капітального ремонту споруд. Так, безслідно пропали меморіальні дошки Миколі 0стровському, Уласу Самчуку, Олені Телізі та інші. І таких прикладів можна навести чимало. Місцева ж влада не дуже проявляє ініціативу у справі збереження та охорони цих пам’яток.
Ростислав ВАРЖЕЛЬ,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору