Рівне:

Створення та просування сайтів

Мінус одна «точка» для п’яничок

Актуально 04-січ, 2007, 13:289 prov 833
Щоб там не казали, але самогоноваріння в Україні — явище далеко не поодиноке. Так звані «точки» є чи не в кожному будинку і нашого обласного центру. Дядечки і тітоньки у пошуках додаткового заробітку запасаються цукром та дріжджами і заколочують «нектар» під назвою бражка, з якого згодом і женуть дорогий для багатьох чоловіків, а подекуди й жінок, напій — горілку, чи то пак, самогонку. Нещодавно новорічний рейд по «точках» провели дільничні інспектори Рівненського міського відділу міліції.

За словами інспектора ЦЗГ УМВС України в Рівненській області Михайла Мельника, під час такого рейду міліціонери завітали до однієї із рівненських квартир, що на вулиці Соборній, де знайшли міні-гуральню з варіння самогонки. Мешканка домівки на Соборній встигла заколотити 200 літрів бражки та мала на збут 9 літрів сорокоградусної.
Парадокс цієї новорічної історії полягає в тому, що самогон гнала та продавала не господиня помешкання, а її дочка. Мати вмовляла дитину припинити займатися цим бізнесом, та вона на це не реагувала ніяк, бо й сама любила перекинути чарку-другу зі своїм коханим. До речі, у молодиці на вихованні перебуає двоє діток-близнюків, але й вони не стали тим «стоп-краном» для жінки, який змусив би кинути самогонне ремесло. І коли в матері увірвався терпець, вона сама повідомила до міліції про злочинні дії своєї доньки.
Тепер підприємливій молодиці доведеться відповідати перед законом за свої дії. До відома самогонників, за статтею 176 Адміністративного кодексу України, виробника самогону буде накладений штраф від трьох до десяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян.
Олександр ШЕРШЕНЬ,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору