Рівне:

Створення та просування сайтів

ПРАВОЗНАВСТВО ВИВЧАТИМУТЬ ЗА ДОПОМОГОЮ МУЛЬТИМЕДІЙНИХ ПІДРУЧНИКІВ

Актуально 18-січ, 2007, 16:059 prov 2 087
Сьогодні більшість українських школярів позбавлені можливості отримувати весь арсенал знань з правознавства. Насамперед через те, що підручники, які зараз використовуються у школах, — застарілі. Про це на засіданні Рівненського прес-клубу розповіла менеджер зі зв’язків з громадськістю благодійного фонду «Правничі ініціативи» Дарина Зінчук.
За її словами, у таких підручниках не враховані зміни у законодавстві, а вчителі, у свою чергу, не мають належного доступу до оперативної інформації з правознавства. Окрім того, у більшості випадків педагоги, які викладають основи права у школах, не мають спеціальної фахової підготовки: в основному це історики або вчителі інших гуманітарних напрямків, а у найбільш «унікальних» випадках трапляється, що цей предмет покладений на плечі фізика.
Тому нині особливо актуальною проблемою стало питання розробки альтернативного інформаційного продукту для вчителів та учнів. На думку спеціалістів благодійного фонду «Правничі ініціативи», таким може стати мультимедійний підручник з основ правознавства. За словами керівника правових програм згадуваного благодійного фонду Василя Самолюка, такий підручник має багато переваг перед друкованою продукцію. Так, собівартість нового друкованого підручника — 15 гривень, а мультимедійний посібник поширюється безкоштовно. Він підходить для підготовки як школярів, так і студентів вищих навчальних закладів. Мультимедійний підручник з правознавства гнучкий: до нього можна вносити зміни у відповідності до реалій сьогодення. На теперішньому етапі у ньому вміщені не лише теоретичні знання, а й кольорові ілюстрації, інтерактивні завдання, тести, поради для вчителя щодо вдосконалення уроку перелік, тем для учнівських творів. Окрім найновішої інформації, пов’язаної із законодавчою базою, тут можна знайти досить унікальні речі, як-от текст «Руської правди» чи Конституції Пилипа Орлика. Цьогоріч проект реалізовуватиметься у Рівненській, Волинській та Хмельницькій областях, таким чином, мультимедійний підручник встановлять на комп’ютерах понад двох з половиною тисяч шкіл.
Як зазначила спеціаліст управління освіти Рівненського міськвиконкому Тетяна Грищук, освітяни радо підтримують таку ініціативу для полегшення роботи учителів. Втім, сповна скористатися мультимедійним підручником зможе не кожен, адже для цього необхідне хороше комп’ютерне забезпечення навчального закладу. На жаль, таких шкіл на сьогодні на Рівненщині одиниці.
Марина ДАНИЛЮК,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору