Рівне:

Створення та просування сайтів

МИХАЙЛО НИКИТЮК: ГОЛОВНЕ, ЩОБ ЕКОНОМІКА НЕ ПЕРЕТВОРЮВАЛАСЯ В ПОЛІТИКУ

Новини регіону 18-січ, 2007, 16:089 prov 1 732
У кінці листопада минулого року Рівненський район отримав нового керівника. Ним став 47-річний Михайло Никитюк, який до цього часу три роки успішно керував одним із найбільших підприємств краю ВАТ «Рівнесільмаш». А ще у 2005 році, з огляду на звільнення попереднього керівництва, Михайлу Никитюку за сумісництвом довелося працювати на посаді виконуючого обов’язки голови правління ВАТ «Рівненський завод тракторних агрегатів». «Провінційка» вирішила поцікавитися, як ведеться пану Никитюку на новому робочому місці, які плани будує для розвитку району, важелі управління яким довірили у його руки.
— Пане Михайле, не жаль було покидати «насиджене» місце і братися за нову для Вас справу?
— Звичайно, що шкода. Адже це моє дітище, якому віддав багато сил, виводячи його на поступальний шлях розвитку. За три роки, коли обіймав посаду голови правління ВАТ «Рівнесільмаш», підприємство досягло значних успіхів у своїй виробничій діяльності. Так, освоєні нові види продукції, збільшена кількість її виробництва, оновлений асортимент, на сьогодні добре налагоджена співпраця з країнами Прибалтики, а також Росією, Білоруссю щодо збуту продукції, вдалося подолати заборгованості з заробітних плат, податків до бюджету, внесків у фонди страхування, за послуги енергоносіїв. Залучили іноземні інвестиції. Як наслідок плідної праці, усі показники не просто зросли, а стрімко підскочили догори. Для прикладу, продуктивність праці зросла з трьох до 23 тисяч гривень, середня заробітна плата — з 277 гривень до 672. І все це вдалося втілити у життя лише завдяки згуртованій праці колективу ВАТ «Рівнесільмаш» під моїм керівництвом, при цьому обійшлися без залучення будь-яких кредитів і без найменшої державної підтримки.
— Втім, усі ці плюси не змогли втримати Вас на старій посаді…
— Тут вирішальну роль відіграє людська психологія. Ми влаштовані так, що завжди прагнемо підкорювати нові вершини, досягнувши успіхів в одній галузі, хочемо спробувати свої сили і в іншій. Новою ланкою для мене стала посада голови Рівненської райдержадміністрації.
— Який напрямок роботи обрав новий голова Рівненської РДА?
— Я твердо переконаний, що у кінцевому своєму результаті економіка будь-якого району залежить не від голови адміністрації чи виконавчої влади в цілому. Вона живе за своїми правилами і законами, головне з яких — «не зашкодь». А також надзвичайно важливо дотримуватися такого курсу, аби економіка не почала перетворюватися у політику, а політика, у свою чергу, не втручалася в економіку. Тому свою подальшу роботу бачу у всебічному сприянні зростанню та зміцненню соціально-економічних показників, які прямопропорційно залежать від розвитку економічних показників підприємств, які розташовані на території району. Тобто створюватимуться такі умови, за яких і будь-який дрібний підприємець, і керівник великого заводу будуть зацікавлені у подальшому розвитку своєї справи.
— Чи існують у Рівненському районі передумови для такого потужного розвитку?
— Безумовно, адже це економічно розвинений, сильний район. Він самодостатній у своєму фінансуванні за рахунок власних надходжень. Про це навіть говорить той факт, що у минулому році планові надходження до бюджету були перевиконані на два мільйони гривень. Рівненський район цікавий у плані залучення іноземних інвестицій (той самий ВАТ «Рівнесільмаш», ВАТ «РЗТА»). Нещодавно відбулася зустріч з іноземними інвесторами з Португалії, які зацікавлені у будівництві фабрики з виробництва одноразового медичного одягу на території району.
Поряд із промисловістю потужно розвивається і сільськогосподарська галузь, у якій з кожним роком спостерігаємо нарощення обсягів виробництва продукції.
— Які недопрацювання Ви побачили, ознайомившись зі станом справ у районі?
— Проблеми і недопрацювання, звичайно, є. І вони майже у всіх районах однакові. Це, насамперед, газифікація населених пунктів, будівництво та ремонт доріг, а ще вирішення земельних питань. Втім, за що б ти не взявся, яку б справу не розпочинав, проблеми виникають завжди і завжди доводиться їх вирішувати. Але зважаючи на той потенціал, який сьогодні є в апаратах районної ради та райдержадміністрації, з певністю можу сказати, що нам їх удасться подолати. І хорошим знаком для цього є прийняття п’ятого січня районного бюджету, за який одноголосно проголосували усі депутати, незалежно від політичних переконань.
— До речі, про політичні уподобання… З приходом нового голови кадрові перестановки відбувалися?
— Це питання ще практично не піднімалося. Поміж тим, зрозуміло, що з приходом нового керівництва відбуваються зміни в службовому складі будь-якої установи. Щодо подальшої діяльності апарату Рівненської райдержадміністрації, можу запевнити, що головними критеріями у кадровій політиці будуть професіоналізм, знання своєї справи, порядність, чесність, аби кожен найдрібніший чиновник пам’ятав, що не народ — його слуга, а він сам має творити і діяти на благо кожного жителя району. І передбачаючи, що уже завтра можуть початися закиди у мій бік щодо політичних переслідувань, хочу ще раз акцентувати увагу на тому, що команда формуватиметься в залежності від ставлення кадрів до виконання їхніх службових обов’язків. А жоден звільнений не стане безробітним. Йому обов’язково буде запропоноване місце роботи відповідно до фахового рівня.
Марина ДАНИЛЮК,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору