Рівне:

Створення та просування сайтів

Угнати за лічені секунди

Кримінал 18-січ, 2007, 16:109 prov 1 278
Відчинені дверцята, вирваний приймач, забрані речі, якщо вони були, розкидані диски та касети — знайома картина автомобілістам, які хоча б раз ставали жертвами крадіїв.
У народі кажуть: “Скільки б ниточці не витись, та кінець усе одно буде”. Переконатися в істині народної мудрості нещодавно довелося й правоохоронцям. На “гачок” працівникам міліції Рівненського МВ УМВС у жовтні 2006 року впіймалися двоє рівнян, які протягом декількох осінніх місяців масово “викорчовували” з автомобілів громадян усе, що вони безпечно залишали у своєму транспортному засобі.
Двоє рівнян — 19-річний Сергій та 22-річний Олексій упіймалися на гарячому під час міліцейської оперативно-профілактичної операції. У хлопців при собі була автомагнітола “Пролоджі-СД МР-3” та радіостанція “Онва”. Пояснити походження речей вони не змогли, а згодом, коли ними зайнялися слідчі, стало зрозуміло, що молодики не новачки, а фахові автокрадії.
— Обидва вже мали проблеми з законом, — розповіла старший слідчий з особливо важливих справ СВ УМВС підполковник міліції Марія Слобода. — За аналогічний злочин Сергій був засуджений до чотирьох років позбавлення волі, щоправда, згідно зі статтею 75 КК України, його звільнили від відбування покарання з відстрочкою вироку на два роки. А в Олексія справи взагалі кепські — має непогашену судимість.
Хлопці не надто переймалися облаштуванням власного життя. Паразитичний спосіб його вимагав грошей, а де їх взяти, якщо за плечима ані освіти, ані досвіду, та ще й повна відсутність бажання працювати. Проблемні родини. Тому хлопці згодом стали автокрадіями. Правоохоронців вразила їхня майстерність при зломі замків авто. У ході слідства з’ясувалася цікава обставина, а саме — досконале вміння парубків проникати в авто. Підозрюваним не потрібні були якісь спеціальні інструменти. Шпилька, голка, гачок — все підходило. Збували крадене переважно таксистам, запевняючи, що товар чистий, з дому.
Затримання Сергія й Олексія рівненськими правоохоронцями стало своєрідним подарунком рівнянам у дні новорічних свят. Громадяни, які постраждали від їхніх рук, уже й не сподівалися на відшкодування збитків і давно махнули рукою, мовляв, якась дрібниця, хто буде шукати! Хоча дехто з них навіть не звернувся із заявою до міліції й не повідомив про незаконне проникнення в авто. Та дарма. Нині хлопці знаходяться під вартою, порушено кримінальну справу, за якою обидва підозрюються у вчиненні злочину, передбаченого ст. 185 ч. 2 КК України. Автокрадіїв чекає позбавлення волі на термін до п’яти років.
Тамара Лисенко, ст. інспектор ЦЗГ УМВС.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору