Рівне:

Створення та просування сайтів

2000 євро викрали у свого однокласника двоє друзів

Кримінал 14-вер, 2006, 11:119 prov 1 038
Ця історія трапилася не так давно у Рівному. Двоє 12-річних хлопців довгий час вимагали гроші у свого однокласника. І коли у потерпілого увірвався терпець, він розповів все своїй матері, яка і повідомила про це в міліцію. Про це розповіла старший інспектор ЦЗГ УМВС Тамара Лисенко.
12-річні Василь та Андрій (імена з етичних міркувань змінені) навчалися в одному класі Рівненської школи. Якось затятим друзякам їхній однокласник Сергій розповів, що тато купив йому новенький комп’ютер і, щоб похвалитися, запросив Василя та Андрія до себе в гості. Комп’ютер хлопцям дуже сподобався і вони запитали у нього, де працюють Сергієві батьки. Господар без всяких поганих думок розповів «друзям», що тато його вже 5 років працює в Іспанії і висилає їм з мамою євро.
Хлопців дуже зацікавила інформація про фінанси і вони попрохали Сергія показати, які ж то євро справжні. Господар вирішив, що друзям можна показувати все і, діставши зі схованки над дверною коробкою в одній із кімнат чималий пакунок, розгорнув його і показав «єврики». Після цього Сергій згорнув назад пакет із грошами, але не помітив, як звідти випало 100 євро. Друзі швидесенько прихопили загублене і, попрощавшись із другом, пішли додому. Хлопці розміняли гроші і порівну поділили їх між собою. Але думка про те, що їм можна так легко мати гроші не виходила з їхньої голови. І хлопці склали свій план.
Тепер Василь та Андрій мало не щодня навідувалися в гості до свого однокласника. Один із малолітніх шахраїв забавляв Сергія, а другий тим часом наповнював кармани європейською валютою. Так протягом двох тижнів вони розбагатіли на більш як дві тисячі євро. Андрій та Василь за допомогою старших товаришів обмінювали валюту і тратили її на солодощі, фільми, одяг та на останні моделі мобільних телефонів.
Але якось 35-річній господині потрібні були гроші. Коли вона дістала пакетик із грошима, то зрозуміла, що там не вистачає великої суми євро. Мати була впевнена, що донька та син не могли взяти гроші. І перше, що спало на думку: родичі. Вони якраз гостювали в пані. Через це навіть пересварилася з ними, а гроші в той же день переховала в інше місце.
А що ж наші друзяки-шахраї? Вони, дізнавшись від Сергія, що мати переховала гроші, почали його шантажувати. Погрожували, що якщо той не дізнається де гроші і не буде їм їх приносити, то над ним і його сім’єю вчинять розправу злочинці. Заляканий хлопець повірив їм і від цього перестав їсти, почав марніти на очах. Цього не могла не помітити мати, яка одного вечора почала розпитувати сина про причини такого настрою. І Сергій зізнався їй, що з нього вимагають гроші однокласники.
Жінка, зустрівшись з батьками вимагачів, хотіла, щоб ті повернули крадене без втручання міліції, але ті сказали, що вони нічого не знають і нічого повертати не будуть. Тож, жінка змушена була звернутися за допомогою до правоохоронців.
— Ситуація у цій справі склалася непроста, — розповідає старший слідчий з особливо важливих справ слідчого відділу УМВС підполковник міліції Марія Слобода. — Деякі батьки доклали зусиль, щоб їхні діти розповіли про все. А інші батьки — навпаки, щоб їхні діти відмовилися від правдивих показів. Хоча доказів їхньої вини у ході розслідування виявилося вдосталь. Кримінальну справу порушено за статтями 185 ч. 3 (крадіжка) та 189 ч. 2 (вимагання) КК України і передано до суду.
Вже майже рік тривають судові засідання. Батьки, які відмовилися повернути гроші, найняли дорогих адвокатів для своїх дітей. Також є перепони в завершенні цієї справи і тому, що хлопці-вимагачі не досягли віку, з якого можливе настання кримінальної відповідальності. Хлопцям «світять» лише примусові заходи виховного характеру. А ще суд має визначити суму, яку усе ж таки прийдеться повернути потерпілій сім’ї батькам, які вчасно не поцікавилися, звідки у їхніх дітей з’явилися дорогі речі. У чинному законодавстві це передбачено.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору