Рівне:

Створення та просування сайтів

Злочинне угруповання очолив 14-літній підліток

Кримінал 14-лип, 2005, 17:289 prov 900
Не вперше доводиться наголошувати окремим батькам про необхідність контролювати, чим у вільний час займаються їхні діти. “Захоплення”, які вони собі підшуковують, найчастіше диктує вулиця, злочинний світ. Підтвердженням цієї аксіоми є історія, яка нещодавно трапилася у Кузнецовську.
Чотирнадцятирічний П. хотів жити легко і красиво. Та де взяти гроші на таке життя? От і почав ходити на “полювання”, в той час, як батьки міцно спали й не підозрювали, чим займається син. Аналогічно не помічали відсутності своїх дітей іще дві сім’ї.
Підлітки ж нападали на осіб у нетверезому стані та одиноких дівчат, які не могли захиститись. Для сміливості перекидали чарчину-другу самогону. Розпивали горілку, як правило, в лісі біля багаття. Саме тут і народжувались плани розбійних нападів. Коли темніло, виходили на промисел у місто і відслідковували жертви. Нападаючи ззаду, били по голові, на їхній мові це означало “вирубити клієнта”. Після цього забирали цінні речі. Для гарантії лежачого били ще раз битою по голові, щоб не міг згадати обставин нападу. Лише щасливий випадок допоміг постраждалим і ці страшні пригоди не закінчились для них трагічно.
Хто вони, неповнолітні злочинці? Двоє із них 1990 року народження, третій старший – із 1989. І всі вони уже мали справу з правоохоронцями. Збираючись разом тепер,“весела трійця” мала спільний інтерес: випити і вкрасти. Але з часу першого нападу минуло лише чотири дні, а справу вже було розкрито. Її матеріали передано до суду.

Костянтин БАБІК,
заступник начальника Кузнецовського МВ УМВС по слідству, підполковник міліції.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору