Рівне:

Створення та просування сайтів

Що ми знаємо про суди?

Кримінал 26-вер, 2008, 13:189 prov 2 402
Що ми знаємо про суди?

Підвищуватиме обізнаність жителів Рівненщини про судову систему України та поліпшуватиме рівень доступності громадян до судів Рівненська обласна громадська організація „Комітет виборців України”, яка розпочала реалізацію проекту „Покращення обізнаності громадян про судову систему”.
— Як свідчить практика, нині судова гілка влади для значної частини українців, особливо в сільській місцевості, є складною та незрозумілою, – говорить голова правління РОГО КВУ Олексій Горецький. – Про неї в багатьох людей склалося чимало негативних стереотипів і міфів, пов’язаних у значній мірі із складністю доступу до судів та поганим розумінням людьми їх роботи. В результаті значна частина громадян для захисту своїх прав звертається не до судів, а намагається вирішувати питання, що виникли, в інший спосіб – часто не виправданими „шуканнями правди” в Президента, Кабінету Міністрів, керівників адміністрацій тощо.
Тож, на думку пана Горецького, таку ситуацію можна змінити лише комплексними методами: спрощенням процедур звернення до суду, створенням системи надання державної правової допомоги соціально незахищеним категоріям людей, покращенням організації роботи судів, а, напевне, найбільше – проведенням постійної широкої правопросвітницької діяльності та створенням альтернативної системи надання первинних правових роз’яснень, у перше чергу — на рівні сіл. Тому проект „Покращення обізнаності громадян про судову систему” направлений саме на проведення правороз’яснювальної діяльності серед громадян, особливо сільської місцевості.
Святослав Дубов,
Інформаційний відділ РОГО КВУ
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору