Рівне:

Створення та просування сайтів

Асфальт надії: дорога, про яку мріють

Актуально 02-жов, 2008, 09:129 Lobanovskiy 3 404
Асфальт надії: дорога, про яку мріють

Жителі села Маяки та частина мешканців вул. Тихої села Сатиїв уже й не сподівались, що біля їхніх домівок прокладуть дорогу. Почувати себе комфортно вони могли лише літом, та й то, коли не йшли дощі.
За приблизними підрахунками дорога, що пролягає по вул. Тихій села Сатиїв, прокладалася 25 років тому, коли в селі ще діяв асфальтний завод. Дорогами такого типу колись сполучали шляхи між фермами. Саме тому Тиха поділилась на асфальтовану і ґрунтову. З того часу нічого не змінилось – дорога ні на метр не стала довшою, а людям потрібно ходити, на роботу дітям – до школи… – Всупереч погодним умовам чоботами топтали грязюку, і лише діставшись асфальту мінялись на туфлі, – розповідає Віталій Матвійчук, житель вулиці Тихої. Люди чекали дороги, немов великого дива. І ось за дорученням Президента України від 31.12.2005 року передбачено завершити до 2009 року будівництво під’їзних доріг з твердим покриттям до всіх населених пунктів. У селян з’явилась надія, котра лише сьогодні почала реалізовуватись. На аукціоні тренд на будівництво виграло ЗАТ «Рівнешляхбуд», котре обіцяє завершити прокладання вже до кінця жовтня. Підтвердженням цьому є використання сучасної техніки та технології. – Прокласти дорогу за рахунок сільської ради неможливо, - говорить Сатиївський сільський голова Олександр Базарін.
– За кошти, які зібрали за останні два роки з транспортного податку, вдалося лише ями на дорозі залатати». Майбутня дорога, що нарешті дасть комфортне сполучення з с.Маяки матиме протяжність два кілометри та ширину 8м. і коштуватиме майже чотири з половиною мільйони гривень. Цей «подарунок держави» принесе зручність не лише мешканцям села, а й приватному підприємцю - власнику ставків, що знаходяться неподалік. На питання, чи буде прокладання цієї дороги доцільним і перспективним, сільський голова Олександр Базарін відповів: Хоча в селі Маяки невелика кількість населення, однак перспектива є і буде. Уже зараз там купують старі будинки з земельними ділянками, а з прокладанням дороги бажаючих стати власником садиби в мальовничому куточку стане ще більше, адже ті поля, ліси і води не можуть нікого залишити байдужим.
Однак прокладання дороги Дядьковичі – Сатиїв – Маяки не є останньою дорожньою проблемою. Жителі села Дядьковичі цієї ж сільської ради через поганий стан дороги і її невідповідність вимогам норм, правил та стандартів з безпеки дорожнього руху та відмови перевізника, який обслуговував маршрут «Рівне ПВА «Залізничний» - Дядьковичі ч/з Сатиїв», залишилися без автомобільного сполучення. Тепер діти з Дядькович змушені щоденно ходити пішки до школи в Сатиїв, долаючи до 5 км в один бік. Сатиївський сільський голова відіслав лист-звернення до Рівненської облдержадміністрації у зв’язку з цією проблемою. Отримано відповідь, що маршрут «Рівне ПВА «Залізничний» - Дядьковичі ч/з Сатиїв» буде винесений на розгляд обласного комітету з проведення конкурсів на автобусних маршрутах загального користування.
Чим завершаться «дорожні баталії» - покаже час.
Катерина Кравчук,
Рівненський район
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору