Рівне:

Створення та просування сайтів

Вокзали чи Кімнати жахів?

Особливий погляд 02-чер, 2005, 15:509 prov 944
Цигани, які сплять на клунках, брудні бродячі собаки, поломані стільці і цілі гори сміття під ними – звичайна картина наших авто- та залізничних вокзалів. Та ще поблизу палатки, в яких продаються пиріжки сумнівної якості. Усе це не додає особливого оптимізму...
Бо ж стандарти далеко не європейські. Тому Сарненська міська рада поставила за мету хоч якось вирішувати цю проблему. З вересня минулого року, коли міськвиконком прийняв рішення “Про стан благоустрою залізничного вокзалу і заходи з його покращення”, проводилися певні роботи, але виконані вони не в повному об’ємі. Так, якщо за цей час на автовокзалі облаштували водозбірні колодязі, частково відремонтували асфальт, облаштували місця для сміттєвих контейнерів, то залишилося багато інших проблем, що вимагають вирішення. Ще довго, напевне доведеться подорожнім взимку ловити дрижаки на Сарненському автовокзалі, оскільки питання його автономного опалення так і залишається відкритим. Лише найсміливіші і при невідкладній уже в тому потребі наважуються зайти тут до туалету. У міськвиконкомі вважають, що послуги такого закладу мають бути платними, тоді й буде належний порядок. Автомобілі ж територією автовокзалу рухаються як хочуть і куди хочуть, немає чіткої схеми, погодженої зі службою ДАІ. Також не облаштовані і місця для стоянки тасі.
Ще менше тішить ситуація на залізничному вокзалі. Окрім покошених газонів та клумб похвалитися тут практично нічим. І туалети, і асфальтне покриття, і посадочні платформи, і фасад самого вокзалу – все це потребує ремонту.
Доводилося бувати на багатьох залізничних та автобусних станціях нашої області – майже всюди ситуація аналогічна. Не особливо тішать і вокзали обласного центру. Думається, що врешті настане той час, коли і влада, і самі люди почнуть дбати про благоустрій своїх міст та сіл.
Марина ДАНИЛЮК,
Сарни.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору