Рівне:

Створення та просування сайтів

З»ЯСОВУВАТИ СТОСУНКИ ПОЇХАЛИ ДО КИЄВА Ректор РДГУ й “Студентське братство” сіли за стіл переговорів

Актуально 13-жов, 2005, 12:309 prov 1 273
Активісти студентської профспілки “Студентське братство” Рівненського державного гуманітарного університету (РДГУ), які вже півтора тижня тому ініціювали відставку ректора навчального закладу Руслана Постоловського, пішли на більш рішучі дії і нині продовжують протест голодуванням у Києві.
Нагадаємо, що на початку минулого тижня студенти РДГУ пікетували Рівненську облдержадміністрацію, а пізніше розбили палатки на майдані Незалежності обласного центру і заявили, що не підуть звідти, допоки не будуть виконані всі їхні вимоги. Перше і найголовніше, чого хочуть пікетувальники, це звільнення з посади ректора ВНЗу Руслана Постоловського, який, за їх твердженням, не виконав жодного із пунктів колективного договору між адміністрацією університету та студентською профспілкою. Не менше, очевидно, не вгодив студентам і голова приймальної комісії пан Павелків, звільнення якого вони також вимагають. Тривожить пікетувальників і нестача студентам РДГУ “койкомісць” у гуртожитках. Тому часткове вирішення цієї проблеми вони бачать, насамперед, у виселенні з гуртожитків гуманітарного університету представників студентської братії Рівненського інституту слов»янознавства, ректором якого, якщо ще комусь невідомо, теж є пан Постоловський. Також студенти вимагають завершити вже давно розпочате будівництво ще одного корпусу університету, який роками заростає бур»яном. Вирішення цього питання, на думку пікетувальників, вирішило б і інше, не менш болюче, – нестачу аудиторного фонду.
За кілька днів на захист ректора із транспорантами до будинку облдержадміністрації вийшли студенти РДГУ та Рівненського інституту слов»янознавства. Та це не переконало “братчиків” відступитися від своїх намірів та вимог. Зрештою, поміркованими методами на місцевому рівні проблеми подолати не вдалося. І в той час, коли буремні події навколо його особи не вщухали, пан Постоловський відчув погіршення здоров»я. У нього почалася аритмія. А студенти відправилися до Києва пікетувати Міністерство освіти. Потроху оговтавшись від хвороби, туди ж попрямував і ректор гуманітарного університету, не забувши прихопити з собою (за словами представників “Студентського братства”) три автобуси викладачів та студентів на свою підтримку.
На сьогодні ситуація наступна. Як повідомив голова “Студентського братства” Юрій Шадий, 16 “братчиків” продовжують голодувати у Києві, розбивши намети біля Кабінету Міністрів, Міністерства освіти та на вулиці Банковій. У вівторок, 11 жовтня, за столом переговорів зустрілися активісти “Братства”, ректор Руслан Постоловський та міністр освіти Станіслав Ніколаєнко. До спільної згоди вони поки що не дійшли, тому переговори триватимуть і далі.
– Міністерська комісія знайшла порушення, але вона не схильна до звільнення Постоловського, – зазначив у розмові Юрій Шадий. – Можливо, обійдеться лише доганою. І якщо ректор виконає наші вимоги, зокрема, щодо кадрових змін та гуртожитських проблем, то основну вимогу – його звільнення – ми, очевидно, знімемо.
Марина ДАНИЛЮК,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору