Рівне:

Створення та просування сайтів

Ректор подає в суд... на студентів

Актуально 27-жов, 2005, 10:359 prov 1 280
Очевидно, ще не скоро буде видно кінець епопеї навколо Рівненського державного гуманітарного університету. Адже його ректор Руслан Постоловський заявив, що подає в суд на голову “Студентського братства” Юрія Шадого та інших студентів, які вимагали його відставки.

– Я можу вибачити дитячі витівки, але простити наклеп і образу своєї гідності не можу, – сказав ректор. – Так що раджу взяти їм хороших адвокатів.
Руслан Постоловський, зібравши на прес-конференцію журналістів, подав контраргументи практично на всі звинувачення студентів у свій захист. Пана Ясьма, за його словами, після інциденту у ході передвиборчої компанії було звільнено з посади проректора, він законно залишився працювати як професор кафедри. Студентів Рівненського інституту слов»янознавства, стверджує пан Постоловський, він цілком правомірно поселяв у гуртожитки РДГУ. Недобудований корпус гуманітарного університету, що на Остафова, теперішнє керівництво отримало у спадок ще з радянських часів. Постоловський і радий би його завершити, та не має змоги – для цього потрібно 20 мільйонів гривень.
Раніше в Рівненському гуманітарному університеті, як сказав Руслан Постоловський, 260 студентів навчалися за державним замовленням. Стараннями теперішнього керівництва, зверненнями ректора до облдержадміністрації, Кабінету Міністрів кількість їх вдалося збільшити до 870.
– Тепер завдяки “Студентському братству” державне замовлення скоротиться наполовину, конкурс стане жорсткішим, – сказав ректор. – А я так важко добивався цього.
Отож, комісія Міністерства освіти не прийняла за доцільне звільняти Руслана Постоловського з посади ректора, а лише оголосила догану й вимогу відселити з гуртожитків РДГУ сторонніх осіб, що пан Постоловський і пообіцяв зробити.

Марина ДАНИЛЮК,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору