Рівне:

Створення та просування сайтів

За п’ятий курс платитимуть уп’ятеро більше

Актуально 10-кві, 2008, 17:269 prov 1 276
Шукати правди вони пішли до ректора РДГУ й одночасно депутата Рівненської обласної ради Руслана Постоловського. Втім, аудієнції добитися було не просто. То ректора не було на робочому місці, то замість нього до невдоволеної молоді виходили заступник декана і юрист. Але студенти вимагали зустрічі саме з паном Постоловським, і йому не залишалося нічого іншого, як погодитися на не зовсім приємну розмову.
Керівництво університету підтвердило, що зміни до договору, які й стали основою проблеми, вносять для того, щоб підвищити оплату за навчання студентам на п’ятий курс. Юрист пояснила, що відповідно до укладеного договору, студенти зобов’язані прийняти ці зміни, а інакше договір буде розірваним. Руслан Постоловський причиною такого раптового підняття оплати за навчання називає те, що саме ця спеціальність є збитковою для гуманітарного університету. Для того, щоб зберегти її, університет залучається підтримкою з інших факультетів ВНЗу. І, мовляв, підняття вартості навчання – це лише крок назустріч студентам, аби хоч якось утримувати на плаву факультет. Насамкінець ректор РДГУ запропонував протестувальникам самим вказати суму, яку вони готові заплатити.
Проте студенти на торги не згодилися і ніякі пояснення пана Постоловського оптимізму їм не додають. Кажуть, що більшість із них все одно не зможуть заплатити вісім тисяч за рік навчання. Адже значна частина студентів – із сільської місцевості, і батькам не під силу назбирати стільки грошей. Тому дехто готує себе уже до того, що, отримавши „бакалавра”, попрощається зі стінами рідного університету.
До якогось конкретного рішення сторонам зустрічі дійти так і не вдалося, тому вирішили зустрітися ще раз – 11 квітня. Саме до цього дня адміністрація ВНЗ пообіцяла підготувати свої пропозиції.
Марина ДАНИЛЮК,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору