Рівне:

Створення та просування сайтів

Триває протистояння між адміністрацією РДГУ та студентами

Останні новини 17-кві, 2008, 09:209 prov 1 394
Триває протистояння між адміністрацією РДГУ та студентами. Діями адміністрації вузу обурюються не тільки студенти художньо-педагогічного факультету та музично-педагогічного, але й студенти інших факультетів.
Сьогодні студенти організували збір підписів під зверненням, яке адресується Міністру освіти і науки України Вакарчуку І.О., голові Верховної Ради України Яценюку А.П., прем’єр-міністру України Тимошенко Ю.В. та президенту України Ющенку В.А.
В своєму зверненні студентство просить розібратися в ситуації, яка склалася в університеті. А саме те, що їх намагались змусити обманним шляхом підписати Додаткову угоду про зміну п.1 до основного Договору про навчання студентів РДГУ за кошти фізичних і юридичних осіб, внаслідок підписання якої договір був би розірваний з замовниками після здобуття студентами освітньо-кваліфікаційного рівня „бакалавр”. Свої дії адміністрація університету аргументує впровадженням трьохступеневої освіти, хоча студенти IV-курсу не навчаються за нововведеною системою та не бачать законних підстав щодо внесення змін до вищезгаданого договору. В зверненні студенти підкреслюють, що дії адміністрації вузу в цій ситуації є неправомірними та мусять бути зупинені.
Нагадаємо, що попередньо ректор відмовився йти студентам на зустріч ще й порекомендував своїм спудеям звертатися до суду. Однак, як тільки студенти розпочали захід, до них вийшов проректор з виховної роботи А.М. Воробйов та запросив одну з студенток, І. Буренко, до себе в кабінет. На цій зустрічі також був присутній представник Громадянської мережі ОПОРА А. Токарський. В ході довгої дискусії та спілкування з ректором в телефонному режимі вищезгаданим особам було запропоновано приїхати до п. Постоловського та продовжити переговори. Вести їх в такому форматі студентка відмовилася, оскільки цей процес повинен бути максимально прозорим та відбуватися за участі представників усіх студентських груп.
Поки тривали «кабінетні переговори» студенти з гаслом: «Ми не будемо платити за порушення закону!», збирали підписи і пригощали всіх бажаючих ковбасою, яку змогли собі дозволити купити. На жаль, не ту, яку рекомендував ректор на попередній зустрічі – за 90 грн. Наразі свій підпис поставили 204 студенти і цей процес триває.
На наступному тижні в м. Києві відбудеться робоча зустріч представників міністерства з студентською молоддю, де будуть розглянуті найболючіші питання. На цій зустрічі лист-звернення рівненських студентів планується передати Міністру освіти і науки України І.О. Вакарчуку
Студенти сподіваються на логічне та правове розв’язання цієї ситуації.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору