Рівне:

Створення та просування сайтів

В Кузнецовську відбувся молодіжний форум "Свідомо обери свій шлях"

Останні новини 20-жов, 2008, 09:589 prov 1 541
В рамках Всеукраїнської акції «Живи і працюй в Україні», з метою мотивації учнівської та безробітної молоді до свідомого вибору професії, 16 жовтня 2008 року в м. Кузнецовськ у Палаці культури ім. Лесі Українки РАЕС проведено молодіжний Форум під гаслом «Свідомо обери свій фах».
У Форумі взяли участь заступник міського голови Любомир Петрик, депутат обласної ради Степан Жданюк, директор міського центру зайнятості Людмила Самохіна, заступник генерального директора з кадрових питань та соціального розвитку населення ВП «РАЕС» Роман Гошовський, начальник навчально-тренувального центру ВП «РАЕС» Владислав Красинський, заступник начальника управління освіти м. Кузнецовська Анатолій Горайчук, начальник відділу у справах сім’ї та молоді Ярослав Кузло, керівники провідних підприємств міста, приватні підприємці, представники 29 навчальних закладів різних рівнів акредитації Львівської, Волинської, Тернопільської, Рівненської областей, міст Києва та Севастополя, учні випускних класів загальноосвітніх шкіл, ПТУ ВП «РАЕС», безробітна молодь міста, вихованці Новорафалівської школи-інтернату Володимирецького району та батьки.
Під час Форуму відбувся ярмарок професій для молоді, працював відеолекторій “Робота за кордоном: реалії та сподівання”, проходили презентації професій, професійне тестування молоді, надавалися юридичні консультації та навчали складати резюме.
У секторі «Робітнича професія – гарантоване працевлаштування» презентували робітничі професії. Зокрема, ПТУ «РАЕС» презентували професії тесляра, столяра, приватний підприємець Коновальчук О.В. (кафе-бар «Маямі») - кухаря, офіціанта, бармена, ТзОВ «Вопак-трейд» - тістороба, пекаря, кондитера, власник перукарні «Модерн» В.М. Бірюков – перукаря та візажиста, приватний підприємець Червона В.В. (обрядовий салон «Мрія») та приватний підприємець Водько Н.С. (ательє «Юна») – професії продавця, кравця, закрійника, швачки, приватний підприємець Слива Г.Й. – квіткарки, флориста та продавця, навчальний центр професійно-технічної освіти ДСЗ – вишивальниці, в’язальниці, швачки.
У секторі «Знайди свою професію» фахівці міського центру зайнятості проводили профдіагностичне обстеження учнів за сучасними комп’ютерними методиками. Більше трьохсот молодих людей змогли визначити свої нахили та здібності.
На закінчення Форуму відбулося засідання “круглого столу” на тему: “Збалансування потреб освітніх послуг та ринку праці».
Учасники обговорили доцільність проведення інформаційно-просвітницьких заходів для молоді, розширення обсягів індивідуальної профорієнтаційної роботи з безробітною та учнівською молоддю з метою формування позитивної мотивації до праці, свідомого ставлення до оволодіння професією та активізації власних зусиль у питаннях працевлаштування, посилення координації роботи навчальних закладів щодо підготовки кадрів у відповідності до потреб на ринку праці. Усі зійшлися на думці, що в основу державних замовлень на підготовку спеціалістів та кваліфікованих робітників повинні братися потреби регіону з урахуванням ситуації на ринку праці, що збалансує попит і пропозицію на спеціалістів тих чи інших професій, — повідомили з прес-служби ОДА.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору