Рівне:

Створення та просування сайтів

КИТАЙЦІ ПІДПРЯГЛИСЬ. І ПОТЯГНУЛИ...

Актуально 24-жов, 2008, 10:439 prov 1 088
КИТАЙЦІ ПІДПРЯГЛИСЬ. І ПОТЯГНУЛИ...


Кілька десятків громадян Китаю упродовж кількох місяців настільки призвичаїлися до побуту та інших сфер життя півтисячолітнього Млинова, що подекуди складається враження: вони у райцентрі сповна почуваються „своїми”, наче тут виростали і вибивалися в люди. А між тим китайська діаспора у селищі кілька місяців у поті чола продукує плитки, бордюри, будівельні блоки на всю округу заявила про свою виробничу спроможність. Власне, не тільки жителі району використовують їх продукцію, ділові стежини прокладають сюди беручкі люди з інших регіонів. Річ у тім, що продукція панів із Піднебесної добротна і якісна.
Втім, не вихвалятиму їх, хай це краще і об’єктивніше зроблять самі споживачі. А ось про участь китайської громади селища у підготовці до 500-ліття сказати варто. По-перше, із нагоди цього ювілею спільне українсько-китайське підприємство провело доброчинну акцію - відпускало замовникам продукцію зі значними знижками. Відтак передювілейною пільгою скористалися не тільки ювіляри-млинівчани.
По-друге. Віднедавна вулиця Ватутіна у селищі теж набрала обрисів китайського кварталу, бо тут відповідально трудяться громадяни Китаю. На певний час вони відклали свої виробничі наміри і включилися у підготовку Млинова до ювілею. Сподіваюся, що рівнесенько викладені бордюри на проїжджій частині вулиці у районі „Асторії” і “Сапфіру” оцінять не тільки млинівчани. Ну, а місцевий люд буде вдячний зарубіжним помічникам.
Ну, і по-третє, дві уродженки Піднебесної — милі Ніна і Світлана (для комфортнішого сприйняття власних імен так себе називають) — не горбляться на виробництві, а працюють в офісі, що в адмінприміщенні ПП „Вікторія”. Чорняві, як галки, чарівниці не забули привітати млинівчан із ювілеєм через газету „Гомін”. Письмовий привіт жителям селища, з допомогою перекладача Ніни (до речі, випускниці Львівського державного університету ім. І.Франка) із задоволенням адресую млинівчанам і жителям району:
„Бажаємо щастя 500-літньому Млинову і його жителям!”
А як би ви, шановні читачі, тлумачили написане?
Віталій ТАРАСЮК,
Млинів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору