Рівне:

Створення та просування сайтів

НЕМАЄ ДЕ ЗБЕРІГАТИ ЗЕРНО

Актуально 16-жов, 2008, 10:479 prov 1 130
Нинішнього року фермери Рівненського району неждано-негадано вперше зіткнулися із проблемою, якої раніше взагалі не існувало. Підприємцям немає де зберігати цьогорічний непоганий врожай. Елеватори, викуплені приватниками, навідріз відмовилися приймати на зберігання фуражне зерно.
На думку голови Рівненської обласної організації фермерів та приватних землевласників Дмитра Українця, вихід зі складного становища можна знайти. Наприклад, у селі Обарів Рівненського району знаходяться колишні склади військової частини, які вже давно не виконують своїх основних функцій, їх після певної реконструкції і переобладнання можна було б пристосувати до зберігання збіжжя. Фермери уже звернулися із відповідним клопотанням до Міністерства оборони України і обласної влади. Сільгоспвиробники готові викупити склади, чи хоча б, взяти в оренду. Це особливого значення не має: головне — врятувати врожай.
Але очевидно, що доки військове відомство та місцеве чиновництво розглядатимуть клопотання фермерів, зерно може пропасти. Адже це не той продукт, що зберігатиметься тривалий час у абияких умовах. Проте громадська організація, очолювана Дмитром Українцем, ні на хід подій, ні на Міністерство оборони України та обласну владу ніякого впливу мати не може.

Ростислав ВАРЖЕЛЬ,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору