Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненське КРУ в десятці кращих за результатами рейтингової оцінки

Останні новини 05-лис, 2008, 12:379 prov 1 006
За результатами роботи за 9 місяців 2008 році КРУ в Рівненській області посіло 8 місце серед аналогічних структур України, тобто, потрапило у десятку кращих. Якщо порівняти з минулорічними показниками та показниками першого півріччя, а коливалися вони з 27 по 25 рейтингові місця, то цьогоріч рівненські контролери-ревізори спрацювали набагато краще. Як зазначив на засіданні колегії в.о.начальника КРУ в Рівненській області Святослав Каблак, з початку року службою в області було обревізовано діяльність 292 підприємств, установ і організацій, з яких, на 284, або 97 відсотків, встановлені порушення фінансово-господарської дисципліни на загальну суму 178966,9 тис. гривень. На 274 об’єктах виявлені втрати фінансових і матеріальних ресурсів на загальну суму 32872,6 тис. грн., що перевищує показник аналогічного періоду минулого року на 10183,7 тис. гривень. В середньому сума втрат фінансових і матеріальних ресурсів, виявлених однією ревізією, у порівнянні до звітного періоду минулого року зросла більше ніж удвічі і склала 112,6 тис. гривень.
Майже на 308 млн. грн. виявлено втрат, виявлених внаслідок неефективних управлінських дій.
Як зазначалося на колегії, за звітний період Службою в області викрито схеми незаконного відчуження майна, відмивання державних коштів, у тому числі, в ході ревізій з питань використання коштів субвенцій на виконання інвестиційних проектів та на соціально-економічний розвиток регіонів, Рівненської обласної філії державного підприємства „Укрспецзем”.
За наслідками контролю до бюджетів, а також підприємствам, установам і організаціям, фізичним особам було повернуто 22145,3 тис. грн. На 63864,5 тис. гривень було усунуто інших порушень фінансово-бюджетної дисципліни.
За свідченням статистики ГоловКРу України за показниками, які характеризують стан усунення фінансових порушень, КРУ в Рівненській області змістилось з 20 на 3 рейтингову позицію.
Водночас, як зазначалося на засіданні колегії, негативно впливають на функціонування та дієвість системи державного фінансового контролю в області недоліки в організації та проведенні контрольних заходів, реалізації матеріалів контролю.
На завершення в.о. начальника КРУ в Рівненській області Святослав Каблак акцентував увагу керівників структурних підрозділів на необхідності так організувати роботу, щоби забезпечити підвищення її результативності з усіх без винятку пріоритетних напрямків. „Лише таким чином можна досягти ще більших результатів. Ми повинні спрямувати всі зусилля не лише на максимальне виявлення порушень, але й на максимальне їх відшкодування”, - резюмував Святослав Каблак, — повідомила прес-служба КРУ в Рівненській області.




Прес-служба КРУ в Рівненській області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору