Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 06-лис, 2008, 12:039 prov 991
Євро-2012 – це теж антикризовий захід
Народний депутат, лідер “Єдиного Центру” Ігор Кріль заявляє, що уряд спільно з Національним агентством з питань підготовки до Євро-2012 має невідкладно подати на розгляд Верховної Ради пакет законопроектів, пов’язаних із проведенням футбольного чемпіонату в Україні.
Як повідомили у прес-службі “Єдиного Центру”, про це він сказав, коментуючи інформацію про проблеми з підготовкою до чемпіонату в умовах світової фінансової кризи. Ігор Кріль наголосив, що Євро-2012 не слід розглядати окремо від антикризових заходів. “В умовах кризи Євро-2012 – це не додаткові видатки з бюджету, а підтримка галузей економіки, що постраждали від кризи. Зокрема, будівельної галузі, на якій “зав’язані” металурги і виробники будматеріалів. Крім того, це можливість створити нові робочі місця і тим самим зменшити загрозу безробіття”, — наголосив голова “Єдиного Центру”.

Ахметов зізнався, що вже й він відчув кризу на собі
Український мільярдер Рінат Ахметов заявив в інтерв’ю газеті Файненшиал Таймс, що потужна сталеливарна промисловість України потерпає через зниження світового попиту на сталь та падіння ціни на неї.
Кореспондент провідної британської газети спілкувався з паном Ахметовим у Донецьку, де той сказав, що сотні тисяч робітників на металургійних комбінатах України не мають впевненості у тому, що не втратять роботу. Рінат Ахметов, так само, як і інші найзамошніші українські промисловці, відчуває на собі вплив світової економічної кризи.
У квітні цього року, згідно з оцінками інвестиційного банку Драгон Кепітал, Рінат Ахметов був найбагатшою людиною України зі статками у 31 мільярд доларів. Мільярдер твердить, що уникатиме звільнень на своїх підприємствах.

В Україні накопичено історичний максимум запасів вугілля
Генеруючі компанії НАК “Енергетична компанія України” станом на 1 листопада накопичили історичний максимум запасів вугілля на складах для проходження осінньо-зимового періоду 2008/2009 рр.
Згідно з повідомленням, на складах ТЕС до 1 листопада було в наявності 2,574 млн. тонн вугілля, тоді як на цю ж дату 2007 року — 1,625 млн. тонн (у 2004 році — 1,381 млн. тонн, у 2005 році — 2,467 млн. тонн, у 2006 році — 2,555 млн. тонн). Обсяг запасів вугілля на 1 листопада перевищує передбачений “Прогнозним енергетичним балансом електроенергії, палива та витрат ГК ТЕС на 2008 рік”, згідно з яким на 1 листопада 2008 року запаси вугілля на складах ТЕС генкомпаній НАК “Енергетична компанія України” мали бути на рівні 2,078 млн. тонн.

У Південній Кореї зіштовхнулися два винищувачі
У вівторок, 4 листопада, два винищувачі F-5E ВВС Південної Кореї зіштовхнулися під час навчальних польотів. Один з винищувачів із чотирма ракетами на борті розбився, ніхто не постраждав.
Пілотові винищувача, що впав на рисову плантацію в місті Пхочхон в 46 кілометрах на північ від Сеула, вдалося благополучно катапультуватися. Бойові заряди, що перебували на борті, під час удару об землю не вибухнули. Другий винищувач повернувся на базу, про ступінь отриманих ним ушкоджень не повідомляється, — передає агентство.
Військові шукають на місці події чотири ракети класу “повітря-повітря”, поки виявлена тільки одна. Причини зіткнення поки не зрозумілі, розпочато розслідування.

Ціна на нафту у Лондоні впала нижче, ніж $59 за баррель
Ціна барреля північноморської нафтової суміші марки Brent Crude Oil на лондонській біржі IСE (InterContinental Exchange Futures) впала у вівторок до найнижчої з лютого 2007 року відмітки — до 58,85 долара за баррель на тлі повідомлень про спад виробництва в США і побоювань щодо стану європейської економіки, — повідомляє агентство Франс Прес. Ціни на нафту на світових ринках, як і в ході минулих торгів у понеділок, знизилися на фоні інформації про спад виробництва в США до рівня 1982 року. У звіті, опублікованому у понеділок Інститутом з управління поставками, говориться, що виробнича активність США, якао є основним індикатором попиту на енергоносії, впала в жовтні до мінімального рівня за останні 26 років.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору