Рівне:

Створення та просування сайтів

Майже 600 шукачів роботи запросили на співбесіду роботодавці міста під час ярмарку вакансій у Рівному

Останні новини 02-гру, 2008, 10:559 prov 1 390
Зусилля служби зайнятості направлені на вирішення питань працевлаштування незайнятих громадян, укомплектування вакантних посад, максимальну поінформованість населення про можливості служби зайнятості. З цією метою Рівненський міський центр зайнятості спільно з соціальними партнерами 28 листопада провів осінній ярмарок вакансій для різних категорій громадян: незайнятого населення, тих, хто бажає змінити місце праці, молоді, громадян з обмеженими фізичними можливостями.
Свої вакансії шукачам роботи пропонували 54 підприємства, установи, організації, приватні підприємці міста. Упродовж ярмарку роботодавці та шукачі роботи безпосередньо спілкувалися один з одним, вирішували питання підбору кадрів та можливого працевлаштування. Усього учасниками ярмарку стали 1650 громадян, в тому числі 63 особи з інвалідністю. Чимало шукачів роботи прийшли зі своїми резюме, підготовленими з допомогою спеціалістів міського центру зайнятості.
Вакансії, які пропонували на ярмарку роботодавці, були різноманітними. На роботу запрошували водіїв, електрогазозварників, столярів, охоронників, вантажників, барменів, кухарів, швачок, менеджерів з продажу. Начальник відділу кадрів Рівненського радіотехнічного заводу Микола Дядюсь запросив 60 бажаючих для роботи в механоскладальному цеху, який незабаром відкриється. Двох пекарів запросила на співбесіду завідувачка ТзОВ “Вопак-Трейд”. За направленням міського центру зайнятості з початку року сюди працевлаштовано більше 60 громадян на посади касирів торгового залу, продавців, фасувальників, охоронників. Представник Городищенської виправної колонії №96 Ігор Бранчук розповідав про вимоги до посади “молодший інспектор відділу охорони”, і четверо безробітних, двоє з яких колишні військовослужбовці, зацікавились цим місцем праці.
Особливою увагою та турботою були оточені люди з обмеженими фізичними можливостями. Представники підприємств пропонували роботу як особам з вищою освітою, так і некваліфіковану. 16 роботодавців представили вакантні посади для людей з обмеженими можливостями за 47 професіями. ПФ “Азурит” та ПМП фірма “Лайф” запрошували водіїв, МКП “Олвік” – столярів, підприємство “Рівне - Інвагруп” – мали вакантною посаду “оператор копіювальної техніки”, якою зацікавились четверо інвалідів. Одразу п’ять осіб з інвалідністю виявили бажання отримати нову професію “виробник художніх виробів з бурштину” на ТОВ “Ріше Бурштин”. Усього на ярмарку 38 осіб з інвалідністю отримали запрошення на співбесіди з роботодавцями.
У консультаційних пунктах спеціалісти Рівненського міського центру зайнятості надавали учасникам ярмарку інформацію про вакансії тих підприємств, які не змогли взяти участь у заході, та вакансії в інших регіонах України, можливості професійної підготовки за професіями, що мають попит у працедавців, пропонували взяти участь в оплачуваних громадських роботах. Надавалися також консультації щодо послуг служби зайнятості роботодавцям – з питань дотримання законодавства про зайнятість, реєстрації трудових договорів з найманими працівниками та інші.
Серед відвідувачів ярмарку розповсюджували інформаційні листівки про допомогу служби зайнятості у створенні власної справи, права та обов’язки безробітних, послуги для людей з обмеженими фізичними можливостями, можливість пошуку роботи та підбору працівників з допомогою Інтернет-порталу “Труд” (www.trud.gov.ua).
Свої консульційні пункти розгорнули на ярмарку соціальні партнери служби зайнятості: управління праці та соціального захисту населення Рівненського міськвиконкому, управління Пенсійного фонду в м.Рівне, Рівненське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів, УТОС, УТОГ, Рівненський обласний центр професійної реабілітації інвалідів та інші.
За оперативними даними роботодавці запросили на співбесіди безпосередньо на підприємствах майже 600 громадян.
Фахівці служби зайнятості сподіваються, що проведений захід хоча б частково задовольнив як роботодавців, так і шукачів роботи, а кожен учасник отримав вичерпну і корисну інформацію, щоб реалізувати свої сподівання.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору