Рівне:

Створення та просування сайтів

США загрузло в кризі і сподівається на Обаму

Україна і світ 27-лис, 2008, 09:269 prov 1 027
ВВП США в третьому кварталі 2008 року знизився на 0,5%, — констатують опитані агентством Bloomberg аналітики. Інвестори скорочують обсяги операцій carry trade, оскільки державна допомога Citigroup і план стимулювання, запропонований новим президентом Бараком Обамою, не врятують Сполучені Штати від тривалого спаду.
Для надання допомоги фінансовому сектору американська адміністрація може вжити додаткових заходів, — заявив у понеділок президент США Джордж Буш.
“У минулому ми приймали подібні рішення, ми прийняли таке рішення учора ввечері (рішення про стабілізацію ситуації в Citigroup), і, якщо це необхідно, ми приймемо такого роду рішення в майбутньому для того, щоб захистити нашу фінансову систему”, - сказав Буш журналістам.
Він зазначив, що буде інформувати обраного президента США Барака Обаму про всі нові кроки в даному напрямку.
Сам же Обама вважає, що економічна криза, з якою зіштовхнулися США, має грандіозні масштаби.
За словами Обами, американці “мають справу з економічною кризою історичних масштабів”.
Він упевнений, що необхідно негайно починати рішучі дії, тому що “на даний час економіка не може вибратися із замкнутого кола”. Він пообіцяв запустити новий план із пожвавлення економіки на початку наступного року, коли Конгрес почне роботу в новому складі. Обама визнає, що проти кризи має бути важка боротьба . “Ми знаємо, що буде непросто, що неможливо все вирішити за один день. Нам потрібно зібрати кращі розуми Америки, щоб вони показали нам шлях. Саме це я і прагнув зробити, створюючи мою команду, яка займатиметься економікою”, - сказав він.
Раніше Обама оголосив про рішення призначити 47-літнього Тімоти Гейтнера на посаду міністра фінансів у майбутній американській адміністрації. Гейтнер у даний час очолює Федеральний резервний банк Нью-Йорка.
Крім того, Обама вирішив призначити 53-літнього Лоуренса Саммерса директором Національної економічної ради. Саммерс, який був міністром фінансів при президенті Біллі Клінтоні, стане головним економічним радником Обами.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору