Рівне:

Створення та просування сайтів

МЗС поставило Януковича на місце за дисонанс

Україна і світ 27-лис, 2008, 09:279 prov 1 088
Міністерство закордонних справ України зауважило лідеру Партії регіонів Віктору Януковичу, що визначення зовнішньополітичних пріоритетів України належить до виключної компетенції президента та Верховної Ради. Про це йдеться в коментарі прес-служби МЗС України щодо заяв Януковича на 10-му з’їзді партії “Единая Россия”.
“20 листопада у Москві лідер Партії регіонів Янукович, виступаючи на з’їзді партії “Единая Россия”, порушив деякі питання зовнішньої політики України”, — зазначає МЗС. “Не заперечуючи в цілому право народного депутата на висловлення своєї позиції, хотіли б зауважити, що визначення зовнішньополітичних пріоритетів України належить до виключної компетенції Президента України та Верховної Ради України, а не лідерів політичних партій”, — наголошує відомство.
Згідно з цими пріоритетами, — йдеться у коментарі, — і вибудовуються двосторонні відносини України, в основі яких – “принципи рівноправного та взаємовигідного співробітництва”.
“На цьому тлі дисонансом прозвучала теза Януковича щодо реанімації ЄЕП. Відомо, що після започаткування переговорів з ЄС про всебічну та поглиблену зону вільної торгівлі питання щодо формування ЄЕП втратило свою актуальність. Тим паче, що курс на європейську інтеграцію, невід’ємною складовою якого є створення ЗВТ, завжди підтримувався Партією регіонів”, — йдеться в коментарі МЗС.
Не менше здивування у зовнішньополітичного відомства України викликає й озвучена Януковичем на зазначеному з’їзді позиція щодо конфлікту у Грузії. “Важко собі уявити, щоб політик національного масштабу так відверто асоціював себе з позицією держави, яка вдалася до непропорційного застосування сили, грубо порушила норми міжнародного права і, визнавши незалежність Південної Осетії та Абхазії, була засуджена міжнародним співтовариством”, — зазначає МЗС.
“І ще одне. Наївними виглядають твердження лідера Партії регіонів про спроможність політичних сил стати гарантом стабільності відносин між Україною та РФ. Це – ілюзія. Лише державні інститути влади здатні гарантувати розвиток двосторонніх відносин”, — наголошує відомство.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору