Рівне:

Створення та просування сайтів

Суд призначив водію ВАЗівки адміністративний арешт

Кримінал 04-гру, 2008, 16:319 prov 1 363
160 адміністративних протоколів склали працівники Державтоінспекції на водіїв за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння з початку дії Закону України „Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху”.
Незважаючи на високі штрафні санкції та інші жорсткі міри адміністративного впливу за керування у нетверезому стані, деякі водії продовжують наражати на небезпеку себе та інших учасників дорожнього руху, сідаючи за кермо у стані алкогольного сп’яніння.
Нещодавно у селі Пересопниця Рівненського району такого водія затримали працівники ДАІ по обслуговуванню адміністративної території Рівненського району. Працівники Державтоінспекції зупинили вказаний транспортний засіб і почали розмову з водієм. Під час спілкування вартові доріг відчули від водія ВАЗівки різкий запах алкоголю. Поверхнево оглядаючи автомобіль, помітили, що і вікна у ньому добре запотіли.
Порушнику правоохоронці запропонували пройти медичне обстеження на стан сп’яніння. Як доказ підозр працівників ДАІ – висновок лікаря відповідної медустанови: алкогольне сп’яніння. На водія легковика, 59-річного Василя, жителя с. Пересопниця Рівненського району, працівники ДАІ склали адміністративний протокол. Автомобіль помістили на арештмайданчик. Матеріали доправили до суду.
24 листопада рішенням Рівненського суду за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння Василю призначено стягнення у вигляді адміністративного арешту терміном на 10 діб.
Наразі чоловік знаходиться в ізоляторі тимчасового утримання Рівненського міськвідділу.
До речі, у лютому цього року Василь вже мав проблеми із Законом, і знову ж таки за керування автомобілем у нетверезому стані. Тоді чоловік відбувся ще досить незначним на той час штрафом — 340 гривень.
Це перший випадок у Рівненській області, після вступу у дію законодавчого акту щодо змін в регулюванні відносин у сфері забезпечення дорожнього руху, коли порушнику ПДР призначено адміністративний арешт.
Тому, шановні водії, будьте дисциплінованими у виконанні вимог ПДР!
Світлана МАРКО,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору