Рівне:

Створення та просування сайтів

В Гощі збудують фабрику португальської компанії "Фапомед"

Останні новини 10-гру, 2008, 13:369 prov 2 213
В облдержадміністрації відбулося підписання договору підряду на будівництво у смт. Гоща фабрики португальської компанії «Фапомед».
Договір, підписаний 10 грудня 2008 року, започатковує будівництво нової фабрики високотехнологічного медичного устаткування, загальною площею 4500 кв.м. в смт. Гоща. Загальна сума інвестування становить понад 6 млн.євро.
Реалізація даного проекту стала можливою завдяки співпраці між керівництвом Рівненської обласної державної адміністрації, компанією «Фапомед», Гощанською райдержадміністрацією та агенцією «ІнвестІнРівне». Будівництво здійснюватиметься за рахунок інвестицій одного з європейських лідерів виробництва медичних приладів для індивідуального використання.
Президент, Віце-президент зазначеної португальської компанії прибули до України для того, щоб уточнити останні деталі і підписати відповідні документи з українськими будівельниками.
- Початок будівництва розпочнеться негайно, - повідомив Президент компанії «Фапомед» Мігель да Куня, - Ми шукаємо місце для виробництва, яке близьке до нашого головного ринку, яким є Центральна Європа, але ми маємо на увазі також, близькість до Східної Європи та українського ринку. Нас “спокусив” високий рівень освіти українських людей та приваблива гостинність, яку ми зустріли зі сторони представників органів влади у Рівному та Гощі. У обох випадках урядовці, з якими ми контактували, дуже ефективно співпрацювали з нами, що змусило нас відкинути всі інші ділянки в Європі, які ми розглядали для цього проекту, - наголосив Президент компанії «Фапомед» Мігель да Куня.
Фабрика надасть роботу 250 працівникам у першій фазі реалізації проекту, пізніше ця цифра буде збільшена до 420 осіб. Виробництво планується організувати із залученням місцевої робочої сили, готова продукція буде іти на експорт. Виробництво є екологічно безпечним.
Компанія-інвестор має намір досить швидкими темпами здійснити процес будівництва - через 10-12 місяців з моменту підписання контракту, і вже у лютому 2010 року завод розпочне роботу.
Створення у Рівненській області такого підприємства дозволить значно пожвавити галузь легкої промисловості, збільшить відрахування до місцевого бюджету та суттєво поліпшить ситуацію у сфері зайнятості, — повідомила прес-служба ОДА.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору