Рівне:

Створення та просування сайтів

Щоб не вибухнув Новий рік

Кримінал 18-гру, 2008, 10:099 prov 1 073
Щоб не вибухнув Новий рік


Усе менше й менше часу залишається до новорічних свят. Нас чекають масові видовища, дитячі розваги, народні гуляння, феєрверки і багато чого іншого. Ну і, звичайно ж, море вогнів. Але і в ейфорії свята не варто забувати про свою безпеку і безпеку навколишніх.
Уже зараз на ринках можна побачити у продажу піротехнічні вироби. Багато людей, які купують цей товар, найчастіше не підозрюють про те, яка небезпека ховається за яскравою етикеткою, адже феєрверки є вогне — і вибухонебезпечними виробами, вимагають підвищеної уваги при поводженні з ними. Необхідно відзначити, що піротехніка не завжди буває якісною та відповідає встановленим вимогам, передусім це стосується продукції китайського виробництва. При купівлі піротехнічного виробу необхідно звернути увагу на упакування, яке не повинно мати жодних ушкоджень, також потрібно перевірити термін придатності виробу, наявність інструкції українською чи російською мовами. Також повинні бути зазначені способи безпечного поводження і застосування, вікові вимоги тощо, адже не слід довіряти дитині самій пускати в хід піротехнічний виріб. Роблячи покупку, ви можете вимагати від продавця документи, що підтверджують якість піротехнічних виробів: сертифікат якості, докладну інструкцію із застосування. Найулюбленішими новорічними феєрверками є хлопавки, петарди, бенгальські свічі, салюти, ракети, феєрверки і багато іншого. Ось деякі правила поводження із найбільш розповсюдженими з них.
Хлопавки. Це один із улюблених і безпечних новорічних забав. Проте варто пам’ятати, що не можна направляти хлопавку в обличчя або освітлювальні прилади, застосовувати її поблизу полум’я свічок чи розпечених спіралей. Дітям можна підривати хлопавки тільки в присутності дорослих.
Петарди. Основні правила безпеки при їхньому використанні: забороняється носити петарди в кишенях і без упакування, не можна розбирати їх, затримувати в руках після підпалу — необхідно відкидати їх від себе на відстань 5-6 метрів. Піротехнічний виріб, особливо ручного запуску, повинен мати сповільнювач, що забезпечує безпеку запуску і час, за який необхідно залишити небезпечну зону.
Бенгальські вогні рекомендується використовувати тільки у великих вентильованих приміщеннях або на вулиці.
При використанні цих і багатьох інших феєрверків пам’ятайте, що неправильне поводження з ними може спричинити пожежу або завдати шкоди здоров’ю. Дотримуючись цих правил, ви зможете уникнути неприємностей під час святкових днів.
Віктор КОЗАК,
Рівне.
Схожі новини
Коментарі - всього 1

Євген 25-гру, 11:35

З новим 2009 роком!Купуйте тільки в магазинах,супермаркетах.Там вони хочь не змерзнуть на вулиці від морозів.Ну в магазинах теж багато не якісної піротехніки.Щоб купити в супермаркеті,ви можете спитати сертефікат ну вам ніхто не дасть його навіть подивитися що він є.Тому візьміть в руки подивитесь щоб на корпусі не було пошкодження (спричинених від падіння чи удару)гніт повинен пути мінімум 5см щоб ви за 9секунд змогли відійти від виробу.Інструкція повинна бути на українському чи більше на російському мовах.Техніка безпеки:1клас безпеки це хлопавки,бенгальські вогні,фонтани для домашнього, використання.Такі вироби треба використовувати від 5метрів від легкозаймистих матеріалів.2клас-тільки на вулиці від 20-50метрів від будівель,авто.дерев,авто-заправок,тощо.В залежить від калібру та розлітання в горі.Бо є установки з калібром приклад:20мм взлітає така ракета на висоту 30метрів а розлітання від правильних 5-15метрів для такого виду інше:20-30метрів.Там мало зірок ну вони виликі і горять 3-4сек да і падають вам на голову.Таке краще не купувати.Ну якщо ви не збираєтесь підпалити і відійти на 50-100метрів.3клас це вже виликі калібри:30мм,50мм,63мм,75мм.Це безумовно вже не іграшки тому з ними краще поводитись ще обережніше.Підпалити та відійти на 30метрів.4клас це профісійна піротехніка тому краще щоб її підпалював піротехнік з фірми.ВЕСЕЛИХ ТА ВДАЛИХ СВЯТ!Піротехнік ЄВГЕН.О М.КИЇВ.ДЯКУЮ ЩО ПРОЧИТАЛИ!

Ще дещо.Якщо виникнуть якісь питання стосовно зберігання та використанню то пішіть або дзвоніть:e-mail:foriginals@gmail.com,ICQ:450-713-722 Тел:+38(096)929-99-09(цілодобово без вихідних)
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору