Рівне:

Створення та просування сайтів

ЗА ПЕТАРДИ ШТРАФУВАТИМУТЬ

Кримінал 22-гру, 2005, 11:509 prov 1 107
З наближенням новорічних свят актуальною стає проблема майбутніх вибухів петард та ракет під вікнами будинків. Але китайські “вибухівки” деяким підліткам та й подекуди дорослим є просто таки необхідним атрибутом свята. Але не варто забувати, що петарди несуть у собі велику небезпеку. Не раз по телебаченню та в пресі ви мали змогу чути й читати про відірвані пальці, вибиті очі та інші травми.
У зв»язку з цією проблемою голова Рівненської обласної державної адміністрації Василь Червоній дав розпорядження відповідним органам вилучати піротехнічні іграшки, якщо вони продаються чи транспортуються без належних на те документів.
Згідно з існуючими Правилами реалізації непродовольчих товарів, що регулюють продаж в роздрібній та оптовій торгівлі піротехнічних іграшок, їх реалізація населенню може здійснюватись за наявності сертифікатів відповідності, із зазначеним промисловим порядком виробництва, застосування і терміном зберігання виробу, виданих акредитованим органом Держстандарту України.
В основному ці вибухонебезпечні іграшки полюбляють школярі-підлітки. Тож батькам слід звернути увагу на хобі їхніх чад, бо відповідати за правопорушення доведеться не дітям, а саме батькам. Слід знати, що вчинення неповнолітніми віком від 14 до 16 років правопорушень несе за собою адміністративну відповідальність у вигляді штрафу. Він накладається на батьків і складає 3-5 неоподаткованих мінімумів. Після досягнення дитиною 16 років до адмінвідповідальності притягується вже сам правопорушник.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору