Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 18-гру, 2008, 10:179 prov 898
Економіка впала у листопаді на 14,4%
Як повідомив Держкомстат України, зростання реального ВВП в січні-листопаді 2008 року в порівнянні з аналогічним періодом минулого року склало 103,6%, тоді як за 10 місяців даний показник дорівнював 105,8%. Таке зниження викликане падінням ВВП в листопаді на 14,4%.
Востаннє падіння ВВП в листопаді мало місце в 2005 році – на 2,7%. Найбільше річне зниження ВВП спостерігалося в 1994 році – на 22,9%, на другому місці знизу — 1993 рік (мінус 14,2%).

Нобелівський лауреат назвав Україну новою Індонезією
Пол Кругман, нобелівський лауреат з економіки 2008 року, порівняв ситуацію в українській фінансовій системі з тим, що відбувалося в Індонезії.
“Найбільші проблеми чекають маленькі економіки Європи, — зазначає економіст у своїй колонці для New York Times, — а кризи у них нагадують кризи економік Латинської Америки та Азії”.
Естонія, Латвія, на думку економіста, пройде шлях Аргентини, в той час як на Україну чекає шлях Індонезії. Але, на думку Кругмана, проблеми торкнуться і розвинених економік Єврозони, таких як Британія, Франція, Італія, і найбільшої — Німеччини.

Бій Кличка побачили близько шести мільйонів українців
Бій Володимира Кличка на Інтері мав рейтинг 19,9%, частку 58,3%. Поєдинок подивилися 5 млн. 637 тис. телеглядачів по всій Україні.
Боксерський двобій між Володимиром Кличком і Хасімом Рахманом, пряма трансляція якого відбулася на телеканалі Інтер 13 грудня о 23:52. По всеукраїнській панелі рейтинг склав 15,7%, частка – 57,6% (аудиторія 18+).
Нагадаємо, що в суботу ввечері, 13 грудня, в німецькому Мангаймі Володимир Кличко легко переміг Хасіма Рахмана, здолавши суперника технічним нокаутом у 7-му раунді.

Надзвичайно оригінальне поздоровлення з Різдвом
Одне з найоригінальніших поздоровлень з Різдвом одержали напередодні громадяни США.
Його прогавкав “перший пес” Америки скотч-тер`єр Барні, вихованець президента Джорджа Буша і його дружини Лори. Традиційний відеоролик з різдвяними поздоровленнями “від Барні” розміщений в інтернеті. Виконаний він цього разу в олімпійському стилі, а допомогли в його записі справжні олімпійські чемпіони — герої Ігор-2008 в Пекіні плавець Майкл Фелпс і гімнастка Настя Люкін. Сам же Барні з`являється в цьому наполовину анімаційному ролику як майстер з гімнастики, плавання і стрибків у воду. А оскільки під Різдво, як відомо, “можуть збутися всі бажання”, то Барні ще сниться, як він перемагає в найпрестижнішому турнірі з гольфу і як партнери по команді скандують його ім`я.

Volvo призупинить виробництво на 20-25 днів
Шведський виробник вантажівок Volvo Group повідомив про призупинення виробництва в I кварталі 2009 року на 20-25 днів. Скорочення виробництва вплине на всі підприємства компанії по всьому світу. Це необхідно у зв’язку зі значним спадом попиту на продукцію компанії, — йдеться в оприлюдненому прес-релізі Volvo Group.
Так, компанія зазначає, що в жовтні та листопаді 2008 року кількість скасованих замовлень перевищила кількість нових. У зв’язку зі зростаючою тенденцією зниження попиту на вантажівки, Volvo Group змушена скоротити виробництво. У IV кварталі 2008 також передбачено скорочення виробництва, однак воно буде призупинено на окремі дні, а не тижні.
Компанія Volvo Group є другим за величиною в світі виробником вантажних автомобілів. Компанія випускає вантажівки під власним брендом, а також під марками Nissan Diesel, Renault і Mack. Крім вантажівок, компанія також виробляє автобуси і будівельне обладнання.

Санта Клаус відмовився зупинятися в Києві у п’ятизірковому готелі
Під час візиту в Київ Санта Клаус житиме у звичайному готелі та ходитиме по інтернатах. Санта Клаус, який вперше повинен приїхати до Києва 20 грудня, виявився невимогливою людиною похилого віку. “У нього не було райдеру, він не вимагав дичини. А що стосується готельного номеру, то він навіть не хотів зупинятися у п’ятизірковому готелі. Можна сказати, що він спатиме у звичайнісінькому номері”, — розповіли в благодійному фонді Open Ukraine, який організовує візит .
Розпорядок у іноземного гостя виявився розписаним буквально по годинах: приліт 20 грудня ранковим прямим рейсом Рованьємі-Київ, потім благодійні відвідування дитячих будинків та інтернатів, і вже о 18:30 запалення головної ялинки країни.
У неділю та понеділок Санті теж буде не до розваг — дні насичені заходами. Однак організатори відвідування стверджують, що у столичних малят таки буде можливість сфотографуватися із людиною похилого віку і загадати бажання.
“Потрібно прийти або в інтернат, або спробувати пробитися до Санти прямо на Майдані”, — сказали в прес-службі фонду.
Раніше повідомлялося про те, що 20 грудня київську ялинку вперше запалить Санта Клаус із Лапландії.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору