Рівне:

Створення та просування сайтів

ДИТСАДКИ ПОВЕРТАЮТЬСЯ?

Суспільство 25-гру, 2008, 16:129 prov 1 178
У 90-х роках минулого століття дитячі дошкільні заклади у Рівненській області знищувалися із особливою наполегливістю і жорстокістю. Їх планомірно перетворювали на торгові заклади, банки, віддавали під контори організаціям сумнівного походження, під забігайлівки, перепрофільовували у що кому заманеться, а то й просто руйнували. Сьогодні про ці факти воліють чомусь не згадувати.
Промайнули роки: оглянулись і схаменулись. Прийшла пора збирати каміння. З’ясувалося, що в краї хронічно бракує дитсадків і ясел. Хоча нині Рівненщина не охоплена дошкільною освітою навіть і на 40 відсотків. Достовірно відомо, що цей показник далеко не однорідний, і в багатьох районах знаходиться на значно нижчому рівні. Чимало дошкільних навчальних закладів, особливо у сільській місцевості, перейшли на так званий сезонний графік роботи, а в холодну пору року взагалі не працюють, щоб не витрачати кошти і так бідного місцевого бюджету на опалення. То ж користь від таких, з дозволу сказати, установ малюкам нульова.
Чимало сільських дитсадків колишнього відомчого підпорядкування майже зруйнувалися самі по собі і не придатні для використання за прямим призначенням. Будувати ж нові, як відомо, немає змоги через хронічну нестачу коштів.
Три роки тому чиновники гарячково розпочали діяльність із відновлення колишніх дитсадків, і їхнє число відтоді в області зросло на 70 одиниць, досягнувши загальної кількості — 335 Ніби накреслюється позитивна тенденція у цій справі. Але такий ривок не дав змоги досягнути якісного показника. Більшість із відновлених дошкільних навчальних закладів працює за графіком короткотермінового перебування тут дітей, по-суті, розмістивши малюків у не надто пристосованих приміщеннях, де вони не можуть навіть поспати.
Ростислав ВАРЖЕЛЬ,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору