Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 25-гру, 2008, 16:159 prov 1 177
Наливайченко: СБУ за рік запобігла 246 спробам терактів
Співробітники Служби безпеки України в цьому році виявили та запобігли 246 спробам терористичних актів. Як повідомили в СБУ, про це сказав в. о. голови Служби безпеки Валентин Наливайченко.
За його словами, боротьба з тероризмом є одним із пріоритетів роботи СБУ. Також Наливайченко зазначив, що для громадян України 2008 рік був спокійним, що не можна сказати про СБУ. “Однак для Служби він був дуже неспокійним — 246 спробам терористичного характеру ми запобігли ще до того, як вони перейшли від спроб до реалізації”, — зазначив керівник відомства.
Як повідомлялося, раніше в СБУ заявили, що Служба припинила діяльність фактично всіх радикальних структур екстремістського спрямування, які діяли в Україні та фінансувалися іноземними організаціями.

Європейські експерти почали досліджувати записи Мельниченка
Європейські експерти, які були визначені Радою Європи, взялися до дослідження оригіналів записів колишнього охоронця екс-президента України Леоніда Кучми Миколи Мельниченка, що стосуються розслідування кримінальної справи про вбивство Георгія Гонгадзе.
Як повідомила Генпрокуратура України із посиланням на інформацію заступника генпрокурора Миколи Голомші, який очолював українську слідчу групу під час передачі записів у Вашингтоні, Мельниченко “передав усі оригінали записів (що стосуються цієї справи) та записувальний пристрій”.
“Тобто, програма-максимум виконана. Все, що Мельниченко обіцяв, все зробив. Зараз експерти приступили до експертизи”, — повідомив Голомша. На думку Голомші, на це може піти декілька місяців.

У Чернівцях провели похорони гривні
Під звуки оркестру поминальною ходою з гаслами: “Керівництво НБУ до відповідальності!”, “Не провокуйте народ на масові безпорядки”, “Ганьба Стельмаху та Порошенку!”, “Якщо не схаменетесь, то ми вас заспокоїмо”, “Народ вам не пробачить” понад 50 активістів Чернівецької облорганізації партії “Вперед, Україно!” та “Народної самооборони” принесли під стіни обласного управління Нацбанку дві труни з написами “Похорони гривні”.
У руках учасників акції були вінки із прикріпленими траурними стрічками “від постраждалих у банківських аферах студентів, підприємців, працівників державних установ”.
Учасники акції поклали меншу труну з “померлою гривнею” під двері установи, яка її “вбила”, а більшу труну понесли у похоронне бюро. До представників акції протесту з філії Нацбанку ніхто не вийшов.

Прокуратура РФ оголосила втрати Росії у війні в Південній Осетії
У ході бойових дій в Південній Осетії в серпні цього року загинуло 48 російських військовослужбовців, 157 поранено.
Про це повідомив голова Слідчого комітету при прокуратурі РФ (СКП) Олександр Бастрикін.
“У результаті серпневих подій загинуло 48 військовослужбовців Збройних сил РФ, в тому числі 10 зі складу миротворчого батальйону Змішаних сил за підтримки миру, а двоє вважаються зниклими безвісти. Поранення різного ступеня тяжкості отримали 157 військовослужбовців”, — сказав Бастрикін.
Він підтвердив, що постраждалими від грузинської агресії визнано більше, ніж 5 тисяч жителів Південної Осетії. При цьому СКП встановив повні дані на 162 жителів Південної Осетії, які загинули в ході війни. Нагадаємо, що на початку вересня Генштаб РФ оголосив, що втрати серед миротворців склали 71 особу вбитими, 340 пораненими. Влада Грузії заявила, що в результаті бойових дій в Південній Осетії загальна кількість загиблих становить 372 особи.

У Празі сніговики влаштували акцію протесту проти Санта Клауса
Безкомпромісну боротьбу оголосили Санта Клаусу сніговики, що зібралися перед палацом уряду в центрі Праги. “Він чужак і повинен повернутися туди, звідки прийшов — в Америку!” — скандував один зі сніговиків, якому спритно вдавалося тримати мегафон перед круглою білою головою, не зачіпаючи ніс-морквину.
Як зазначає далі видання, сніговики — не єдині, хто виступає проти білобородого прибульця з Америки. Головний сніговик Чехії Томас Здеховський — у звичайному житті фахівець у сфері реклами — передав міністру закордонних справ Чехії Цирілу Свободі електронну петицію, яку підписали двадцять тисяч осіб. Вони вимагають дотримання національних різдвяних традицій та захисту Чехії від імпорту американських звичаїв.
У Чехії традиційно в переддень Різдва подарунки дарує немовля Христос, — нагадує автор.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору