Рівне:

Створення та просування сайтів

Новини

Актуально 09-чер, 2005, 11:139 prov 1 188
У Рівному розпочався “базарний” конфлікт
У вівторок приміщення Рівненського міськвиконкому пікетували близько сотні дрібних підприємців, які до першого червня торгували на вулиці Базарній у Рівному.
З початку місяця на вулиці Базарній розпочалася реконструкція. Людям запропонували зайняти місця на інших ринках. Попрацювавши кілька днів на нових місцях, вони зрозуміли, що торгують собі на збиток. Річ у тім, що, за їх словами, товар, який вони реалізують, розрахований на бідного покупця. Хтось, скажімо, хоче придбати дешеве взуття – йде на Базарну. На інших ринках ці продавці “загубилися”. Зараз їм пропонують віддати площу біля центрального продовольчого ринку обласного центру, де знаходиться автостоянка.
Поки пікетувальники налаштовані лояльно до влади. Про перекриття руху мова не йде, але, не виключено, що до цього можуть вдатися. Міські чиновники думають, як вирішити проблему. Очікується, що незабаром буде проведено нараду за участю директорів усіх ринків міста.
Західна інформаційна корпорація

Вакцини у дефіциті
Сто тисяч гривень потрібно терміново виділити обласному управлінню охорони здоров’я на закупівлю вакцин для щеплення. Крім того, передбачити в обласному та районних бютжетах кошти на придбання імунобіологічних препаратів. Закупити для ФАПів 17 холодильників для зберігання бакпрепаратів, 81 термосумку для транспортування вакцин, вакцину проти гепатиту А, виділити кошти на придбання вакцини проти грипу. Про це повідомив головний санітарний лікар області Геннадій Шевченко.
– Адже доведено, – зауважив пан Шевченко, – що вакцинація є найбільш ефективним засобом попередження інфекційних захворювань. І саме завдяки щепленням у більшості країн планети, у тому числі і в Україні, ліквідовано натуральну віспу, поліомієліт.
На жаль, як зазначив пан Шевченко, керівники районів області приділяють недостатню увагу виконанню обласної програми імунопрофілактики. По області за минулий рік не було щеплено 164,7 тисячі осіб. Основна причина цього – нестача вакцин через незадовільне фінансування.
Ангеліна ПЛОЩАНСЬКА, Рівне.

Чи визнають УПА воюючою стороною?
Збір підписів за визнання УПА воюючою стороною розпочнеться цього тижня в Рівному. Ініціатором виступить обласна організація УНП. Про це повідомив під час прес-конференції народний депутат України Юрій Ширко.
“Потрібно відновити історичну справедливість щодо ролі УПА в історії України”, – зазначив Юрій Ширко. Всього в державі очікується зібрати близько 3 мільйони підписів для визнання вояків УПА визволителями та борцями за незалежність України. Для цього створять спеціальні “підписні” пункти в людних місцях обласного центру.
Першу партію підписів активісти планують зібрати до Дня Незалежності, аби цей законопроект був прийнятий Верховною Радою. Другий мільйон – на свято Покрови.
Західна інформаційна корпорація
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору