Рівне:

Створення та просування сайтів

Гостинна зустріч

Новини регіону 09-чер, 2005, 11:199 prov 1 112
Нещодавно у місті Сарни, що на Рівненщині, відбулася творча зустріч колективу викладачів та студентів кафедри музичного фольклору Інституту мистецтв Рівненського державного гуманітарного університету з керівництвом районної держадміністрації, колишніми випускниками кафедри, які трудяться на культурно-освітянській ниві Сарненщини, випускниками загальноосвітніх шкіл та громадськістю міста.
У рамках цієї зустрічі відбулись дискусії з проблем збереження та успадкування матеріальної і духовної культурної спадщини поліщуків, а також залучення до збирацько-пошукової роботи талановитої поліської молоді, якій не байдужа доля свого рідного краю. На суд глядача був представлений звітний концерт творчих колективів та солістів-виконавців кафедри.
Дискусійні питання обговорювалися за круглим столом у кабінеті голови райдержадміністрації Василя Багнія з викладачами кафедри Василем Павлюком, Раїсою Цапун, Марією Бабич та директором історико-етнографічного музею міста Сарни – Раїсою Тишкевич. У процесі дискусії пан голова пообіцяв долучатися і підтримувати вирішення всіх нагальних питань з цієї проблеми.
Гарячими оплесками та вигуками “браво” в чудовій ошатній залі міського будинку культури, до якого люб’язно запросив завідуючий районним відділом культури Віктор Торчик, сарненці сприймали народну музику у виконанні відомих не тільки в Україні, а й далеко за її межами фольклорних колективів. Справжній фурор у глядацькій залі викликали солісти – виконавиці народних пісень сестри Галина та Яна Куришки, які народились і виросли в Сарнах та успадкували традиційну співочу манеру від своєї бабусі, відомої народної співачки – Ганни Куришко.
Після творчого звіту гостинні сарненці частували фольклористів смачним поліським кулішем та узваром, а також запросили на оглядини історико-етнографічного музею, де з великою любов’ю і теплом у душі до традиційної спадщини наших прабатьків зібрані та упорядковані експонати матеріальної культури поліського краю.
Марія БАБИЧ,
заступник декана факультету музичної творчості, викладач кафедри музичного фольклору РДГУ.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору