Рівне:

Створення та просування сайтів

Ледь не втопився шестикласник

Новини регіону 09-чер, 2005, 11:219 prov 963
Щороку, як тільки по-літньому пригріє сонце, люди йдуть до водоймищ, аби там провести свій вільний час. Але, на жаль, для декого відпочинок біля води закінчується трагедією. І, як повідомив помічник начальника Головного управління МНС України в Рівненській області Віктор Козак, уже цього року на водоймищах Рівненщини загинули 32 особи, причому 10 з них – діти.
– У порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість трагедій зросла більше, ніж у два рази, – говорить Віктор Козак. – Лише за минулий тиждень вода забрала життя 13 людей.
Як повідомили з центру пропаганди ГУ МНС України в Рівненській області, нещодавно ледь трагічно не закінчилося життя шестикласника Олександра Н., учня Кузьмівської школи, що в Сарненському районі. Селом протікає неширока річка, на якій встановлено шлюз для регулювання рівня води. Завдяки йому в цьому місці утворилося невелике водоймище, своєрідний басейн, де діти купаються й займаються риболовлею.
Необережно бавлячись на одній із заслонок шлюзу, Олександр впав у воду. На порятунок потопаючому кинувся восьмикласник Андрій А. За хвилину йому на допомогу, почувши крики дітей, прибігла вчителька англійської мови місцевої школи Тетяна Левчук, яка поверталася з поля додому. Разом з Андрієм пані Тетяна майже витягли потерпілого до берега, коли обом забракло сил.
На щастя, саме в цей момент поруч із місцем пригоди проїжджала на підводі завідувачка дитячого садочку “Пролісок” Катерина Вакуленко. Не гаючи ні хвилини, жінка вскочила у воду й допомогла рятівникам витягнути утопленика на берег.
Хлопчина виглядав майже безнадійно – посинілі кінцівки та обличчя (вода на той час була ще доволі холодною), розширені зіниці. Однак, незважаючи на це, пані Катерина кинулася надавати першу допомогу – разом з колегою вони звільнили дихальні шляхи Сашка від води, якої він наковтався, зробили штучне дихання та непрямий масаж серця. Однак хлопчина залишався непритомним. Не в змозі зробити ще щось, жінки почали втрачати надію. Як раптом – Сашко розплющив очі.
На цю пору прибув фельдшер, і потерпілий (правда не досить переконливо) спробував висловити протест щодо уколу. Потім хлопчика доставили в Степанську лікарню, де за кілька днів він цілком одужав.
Марина ДАНИЛЮК,
Сарненський район.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору