Рівне:

Створення та просування сайтів

ЮЩЕНКО ЗУСТРІВСЯ З АНГЕЛОМ

Україна і світ 16-чер, 2005, 11:509 prov 1 043
Віце-президент Республіки Болгарія Ангел Марин запевнив Віктора Ющенка, що його країна підтримує прагнення України до набуття членства у Світовій організації торгівлі.
Як повідомили УНІАН у прес-службі глави Української держави, про це йшлося на зустрічі Віктора Ющенка і Ангела Марина в Києві.
Також у ході зустрічі сторони порушили низку питань, зокрема, торгово-економічної співпраці між країнами, шляхи розвитку співробітництва України та Болгарії у культурній сфері.
Віктор Ющенко та Ангел Марин обговорили прагнення України до європейської та євроатлантичної інтеграції. Глава Української держави наголосив, що у цьому напрямку болгарський досвід для нашої держави є дуже важливим.
Ангел Марин також запевнив, що Болгарія підтримує прагнення України до набуття членства у СОТ. Він зазначив, що Україна та Болгарія мають багато історичного спільного і наголосив на важливості створення належних передумов для подальшого розвитку відносин та співробітництва між державами.
Ангел Марин також відзначив зацікавленість українського малого та середнього бізнесу в економічній співпраці з Болгарією.
Крім того під час зустрічі було оговорено питання щодо забезпечення в обох країнах прав національних меншин. Віце-президент Болгарії назвав позитивним той факт, що в Україні болгари задіяні на всіх рівнях державної та місцевої влади і подякував Президентові України за відкритість до Болгарії.
У свою чергу пан Ющенко наголосив, що українська влада з повагою і розумінням ставиться до проблем і потреб болгарської діаспори в Україні. “Ми маємо відкриту політику відносно нацменшин”, – сказав Президент. Він також відзначив, що між Україною та Болгарією існують “давні щирі відносини” і висловив побажання щодо подальшого розвитку українсько-болгарського діалогу. За словами Віктора Ющенка, відносини між двома державами – як у сфері економіки, так і в культурній сфері – традиційно базуються на принципах партнерства та взаємодопомоги. “Нам досить легко порозумітися, адже ми слов’янські народи”, – сказав він.
Віктор Ющенко та Ангел Марин також обговорили проект створення українського центру в Болгарії.
Віце-президент передав Віктору Ющенку особисте запрошення від Президента Болгарії відвідати країну.
UNIAN.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору