Рівне:

Створення та просування сайтів

Ющенко: без кредиту МВФ золотовалютні резерви скоротяться удвічі

Україна і світ 15-бер, 2009, 17:059 prov 983
Якщо Україна не отримає кредит Міжнародного валютного фонду (МВФ), то золотовалютні резерви держави скоротяться вдвічі. Про це заявив Президент України Віктор Ющенко під час зустрічі зі студентами Тернопільського національного економічного університету.
"Фатальності у цьому немає. Погано, що буде тенденція до скорочення активів, на які звертає увагу бізнес", - сказав В.Ющенко, якого цитує УНІАН.
Глава держави зазначає, що для України є важливим відновлення співпраці з МВФ для збереження інвестиційної привабливості держави.
В.Ющенко наголосив, що зобов'язання держави перед корпораціями і банківськими установами становлять $28 млрд. За його словами, $16 млрд. покриють самі корпоративні структури, ще $12 млрд. потрібне буде покрити за рахунок резервів. "Зараз у нас є $26 млрд. (золотовалютний резерв держави - ред.). Якщо отримаємо в МВФ $12 млрд., то на кінець 2009 року у нас будуть резерви $26 млрд., тобто нічого не втратимо", - додав він.
Президент відзначив, що необхідно зберегти таку тенденцію, "тому що це для інвесторів - зелене світло на світлофорі, який свідчить, що тут працювати безпечно".
Нагадаємо, раніше Президент дав 24 години на узгодження листа до МВФ щодо відновлення співпраці з Україною.
У свою чергу, постійний представник МВФ в Україні Макс Альєр повідомив, що Кабінет Міністрів України, і міжнародні фінансові організації порозумілися щодо того, що треба вжити низку заходів для утримання дефіциту держбюджету на прийнятному рівні.


http://news.liga.net/ukr/news/NU092009.html
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору