Рівне:

Створення та просування сайтів

Ющенко задоволений початком переговорів про безвізовий режим з ЄС

Україна і світ 06-кві, 2009, 23:579 prov 1 121
Ющенко задоволений початком переговорів про безвізовий режим з ЄС

Президент Віктор Ющенко констатує, що Україна вийшла на переговори з Європейським Союзом щодо безвізового режиму. Про це він заявив сьогодні на спільній прес-конференції з президентом Європейського парламенту Гансом-Гертом Петтерінгом.


Як передає кореспондент ЛІГАБізнесІнформ, при цьому В.Ющенко уточнив: "Найголовніше - що ми вийшли на базову фундаментальну політичну домовленість про початок переговорного процесу щодо безвізового режиму Україна - Європейський Союз".


В.Ющенко звернув увагу на те, що вже створено чотири робочі групи, які дозволяють вести активні консультації між Україною і ЄС. "І я висловив би повне задоволення від того, що в темі безвізового режиму ми вийшли на формат діалогу. Змістова частина, звичайно ж, займає не рік, але відповідні інститути будуть над цим працювати", - сказав Президент України.


Нагадаємо, лідер Партії регіонів Віктор Янукович також сподівається, що посилена угода між Україною і Європейським Союзом має вирішити дуже чутливе для України питання візового режиму. Про це він заявив під час зустрічі з Г.Петтерінгом.


Тим часом Україна продовжує форсувати питання введення візового режиму з ЄС і США. Вже прозвучала сума, яку хочуть отримувати з іноземців за в'їзд в Україну, - близько 35 євро, тобто стільки ж, скільки з українців беруть за "шенген". Можлива дата відновлення візового режиму - 7 травня.


http://news.liga.net/ukr/news/NU092621.html
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору