Рівне:

Створення та просування сайтів

Ющенко поспішає підписати лист про наміри до МВФ

Україна і світ 26-лют, 2009, 18:379 prov 1 336
Президент України Віктор Ющенко заявив, що налаштований якомога швидше підписати лист про наміри до Міжнародного валютного фонду (МВФ). Цей лист має містити узгоджені між всіма політичними силами зобов'язання Української сторони, виконання яких є передумовою отримання другого траншу позики від МВФ і подальшої співпраці з ним. Про це ЛІГАБізнесІнформ повідомили в прес-службі глави держави


"Кредитор України поставив низку умов для цього, які включають заходи у податково-бюджетній, грошово-кредитній і валютній політиці, що вимагають змін законодавства", - йдеться у повідомленні.


Для того щоб узгодити позицію Української сторони з цих питань, Президент України скликає до себе на нараду Прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко, Голову Верховної Ради Володимира Литвина, Голову Національного банку Володимира Стельмаха і керівника найбільшої фракції опозиції - Партії регіонів - Віктора Януковича.


"Разом з тим уточнюємо - Президент України вважає, що підписання так званої "декларації", що містить лише гасла і не є виразом консолідованої позиції щодо реформ, яку пропонує підписати уряд, не дозволить відновити співпрацю з МВФ", - відзначається у повідомленні. Секретаріат Президента України переконаний, що МВФ хоче бачити не декларації, а реальне об'єднання навколо необхідних для оздоровлення української економіки заходів.


Нагадаємо, Кабінет Міністрів України обнародував проект Спільної заяви про готовність до співпраці з Міжнародним валютним фондом, затверджений на засіданні уряду, підписаний Прем'єр-міністром України Юлією Тимошенко, в.о. міністра фінансів Ігорем Уманським і переданий на підпис до Секретаріату Президента України і Національного банку України.


У свою чергу, вчора керівник Секретаріату Президента Віктор Балога повідомив, що Президент В.Ющенко не бачить жодної необхідності підписувати будь-які декларативні заяви в рамках виконання кредитної угоди з МВФ. До цього Президент заявляв, що вже на цьому тижні необхідно зробити все можливе для отримання другого кредитного траншу МВФ.


Нагадаємо також, що МВФ затвердив для України кредитну програму "stand by" в розмірі SDR11 млрд. ($16,5 млрд.), з якої НБУ вже отримав близько $4,5 млрд.

http://news.liga.net/ukr/news/NU091614.html
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору