Рівне:

Створення та просування сайтів

КОМП’ЮТЕРНЕ ПРОТИСТОЯННЯ ПЕРЕХОДИТЬ У СУДОВУ ФАЗУ

Актуально 16-чер, 2005, 11:579 prov 898
Безпрецедентний випадок зафіксовано в Рівному – виконком міської ради ухвалив рішення подати до суду на предмет заборони підприємцю-фізичній особі займатися окремим видом підприємницької діяльності.
Про порушення в роботі комп’ютерних залів говорилося й писалося не раз. Регулярно міське управління освіти, санепідстанція, служба у справах неповнолітніх проводять по цих закладах рейди, особливо вночі. До речі, існує рішення сесії міської ради щодо заборони перебування неповнолітніх у вечірній час в закладах дозвілля. Як правило, порушень виявляється чимало.
Найхарактерніші з них – недотримання санітарних вимог та заняття за комп’ютерами дітей після тої години, коли робити це вже заборонено. Відповідні служби видають приписи, діяльність клубів призупиняється. Окремих їх власників запрошують на засідання виконкому.
У червні 2003 року там побував підприємець Сергій П., який у місті має два комп’ютерних зали. Там його попередили про відповідальність за порушення норм чинного законодавства щодо надання дітям комп’ютерних послуг. Проте, як каже начальник служби в справах неповнолітніх Рівненського міськвиконкому Володимир Кукла, висновків не зроблено.
Під час останньої перевірки на початку цього місяця, о 22.30 в одному з клубів було виявлено четверо неповнолітніх. Як з’ясувалося, вони є учнями ЗОШ 8, 11, 23. На столах стояли порожні пляшки з-під пива. До іншого комп’ютерного залу перевіряючих взагалі не пропустили.
Відповідно до чинного законодавства міська влада не може з власної ініціативи скасувати свідоцтво про заняття підприємницькою діяльністю, тож виконком прийняв рішення звернутися до суду. Підприємець Сергій П., а свідком розгляду питання він був, має з цього приводу протилежну думку. Її він, за його словами, готовий висловити на судовому засіданні. Як довго воно триватиме й що вирішать – фахівці не беруться прогнозувати. Чогось подібного в місті ще не бувало.
Тетяна НАГІРНА,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору