Рівне:

Створення та просування сайтів

Новини

Актуально 30-чер, 2005, 12:519 prov 1 135
Рівняни можуть залишитися без ліфтів
Не виключено, що вже найближчим часом для більшості мешканців Рівного, які живуть у багатоповерхових будинках, до власних помешкань і назад доведеться діставатися пішки. Принаймні такого висновку можна було дійти, заслухавши доповідь депутата міської ради Андрія Грещука про критичний стан, у якому знаходяться більшість ліфтів нашого міста. Спираючись на статистичні даня, які навели правцівники відділу оперативного інформування та розгляду звернень громадян міськвиконкому, пан Грещук розповів своїм колегам, що на сьогодні у нашому місті не працює більше сотні ліфтів, основна частина яких – через технічні несправності. Решта – через те, що вичерпали свій термін експлуатації.
– Проблема ліфтів, – зазначив міський голова Рівного Віктор Чайка, – нині справді існує. Нам потрібно обстежити всі ліфти, що відпрацювали більше двадцяти років. Втім, коштів на їх капітальний ремонт, не кажучи вже про закупівлю нових, в бюджеті, як завжди, не вистачає.
Таким чином, з метою поліпшення ситуації ефективного використання тих грошей, які спроможна виділити куца міська казна, пан Грещук запропонував своїм колегам і міському голові створити спеціальну комісію, яка займалася б вивченням проблем ліфтового господарства, а разом із тим і питаннями вивозу сміття.

До інституту в шароварах
Якщо вам найближчим часом випадково доведеться спостерігати, як до приміщення Рівненського Державного гуманітарного університету заповзято крокуватимуть хлопці в шароварах і з оселедцями на голові – не дивуйтеся. Річ у тому, що після переговорів керівництва області з ректором РДГУ Русланом Постоловським обидві сторони дійшли висновку про доцільність виховання молоді в патріотичному дусі, відродження національних традицій, а відтак і відкриття на базі вищезгаданого навчального закладу кафедри з вивчення мистецтва українських козаків, зокрема його найкращої частини – “Бойового гопака”.
На думку пана Постоловського, мистецтво “Бойового гопака”, яке на теренах нашої області було відроджене в 1996 році і до цього часу вміло практикується у декількох секціях міста, спонукатиме молодь до занять спортом і ведення здорового способу життя.
На разі ще достеменно не відомо, хто саме викладатиме студентам цей екзотичний вид мистецтва, втім пан Постоловський не відкидає можливості, що цими питаннями займатиметься сам засновник “Бойового гопака” у Рівному, Верховний учитель Володимир Пилат.
Ангеліна ПЛОЩАНСЬКА,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору