Рівне:

Створення та просування сайтів

Наташі: світова секс-торгівля

Актуально 30-чер, 2005, 12:549 prov 1 674
Нещодавно відбулась прес-конференція у Національному прес-клубі реформ, на яку були запрошені журналісти з регіонів України. Засідання проходило за сприяння Посольства Канади в Україні.
До обговорення пропонувались питання, пов’язані з проблемою торгівлі людьми, сексуального рабства, негативними соціальними наслідками трудової міграції, а також розглядались можливості консолідації зусиль міжнародних організацій.
Журналісти мали можливість ознайомитися з книгою Віктора Маларека “Наташі: сучасна світова секс-торгівля”. Автор – відомий канадський журналіст, майстер розслідувань. Те, що ця тема зацікавила пана Маларека, є цілком закономірним, адже Канада є однією з тих країн, куди нелегально прибувають мігранти. Але журналіста особливо непокоїло те, що значна частина з них – жінки, які потрапляють у сексуальне рабство, так звані “Наташі”. У книзі автор пояснює, чому їх називали саме так, наводячи слова однієї дівчини: “Усіх нас називали Наташами. Ніколи не цікавились нашими справжніми іменами. Для них ми усі були Наташі. Ми були їхніми сексуальними фантазіями. Ці бовдури заходили до кімнати й з ідіотськими посмішками гукали: “Наташо!”, немовби ми були якимись ляльками”.
На жаль, масштаби цієї проблеми є значно більшими, аніж це може видаватись на перший погляд. Вражає також і те, що серед країн, які є найбільшими постачальниками живого товару”, Україні, разом з Білоруссю, Молдовою, Росією та Румунією – належить одне з провідних місць.
Пан Маларек вважає стереотипним і неправдивим уявлення про те, що усі жінки, які потрапили у сексуальне рабство, є повіями, які знали на що йдуть. Здебільшого це жінки, які просто прагнули знайти роботу за кордоном, і були обманом втягнуті у секс-індустрію.

Мирослава КРУПЕНКО,
Київ.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору