Рівне:

Створення та просування сайтів

Найспритніший носій жінок з Естонії

Спорт 07-лип, 2005, 13:539 prov 847
У Фінляндії в селі Сонкаярві завершився чемпіонат світу з перенесення жінок. Перемога дісталася естонцю Марго Уусоргу, який разом зі своєю подругою Егле Солл на спині пробіг смугу перешкод у 253, 5 метра за 59 секунд. Він став чотириразовим чемпіоном світу. Йому ж належить світовий рекорд – 55, 5 секунди. Другим був брат Марго Мадіс Уусорг і його подруга Інга Клаусон.
Цікаво, що обидва брати несли своїх жінок на спині оригінальним способом – партнерка висіла вниз головою, обхопивши шию партнера ногами. Решта учасників несла жінок традиційним способом – партнерка сиділа на спині партнера, обхопивши його ногами за тіло і руками за шию. Обов’язкова умова змагань – жінка повинна бути не молодшою 17 років і важити не менше 49 кілограмів. Можливо, саме незвичний спосіб перенесення партнерок приносить представникам Естонії перемогу – з 1992 року на рахунку цієї країни вже вісім чемпіонських титулів. Для сім’ї Уусорг це четверта перемога підряд. У 2002 і 2003 роках перемагав Марго, в 2004 – Мадіс.
За свою перемогу в нинішньому році Марго Уусорг отримав бочку пива, вагою рівну вазі його 23-річної партнерки, і стільниковий телефон останньої моделі
– У нас немає ніякого секрету перемоги, просто швидко біжимо. Наступного року ми станемо ще сильніші, адже в змаганнях братиме участь наш молодший брат Кермет, рекордсмен Естонії в бігу на 800 метрів, – сказав чемпіон, який працює водієм в естонському посольстві в Стокгольмі.
Приз парі Уусорг–Солл вручив легендарний баскетболіст Денніс Родман, один з головних скандалістів в історії НБА. Спочатку планувалася його участь у чемпіонаті, але він відмовився, мотивувавши своє рішення тим, що у нього не було часу для тренувань:
– Наступного року я обов’язково візьму участь у змаганнях, а поки тренуватимуся, тягаючи дітей навколо будинку.
Варто відзначити, що спостерігати за змаганнями в село, яке оточують ліси і озера, з’їхалися приблизно дев’ять тисяч чоловік.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору