Рівне:

Створення та просування сайтів

Вадим Гетьман став Героєм України

Україна і світ 14-лип, 2005, 17:029 prov 890
Президент Віктор Ющенко надав колишньому голові Національного банку України Вадиму Гетьману звання Героя України й орден Держави посмертно, передають Українські новини.
Таке рішення Президент прийняв з огляду на заслуги Гетьмана у створенні національної фінансової системи, розвитку банківської справи і валютно-фінансового ринку, а також за плідну суспільно-політичну діяльність, зазначається в указі Ющенка.
За розпорядженням Президента, Кабінет Міністрів повинен заснувати 10 академічних стипендій імені Гетьмана студентам економічних ВНЗ.
Вадим Гетьман, який вважався дуже впливовою фігурою у фінансових колах, був убитий у 1998 році в під’їзді власного будинку.
Він був керівником банку “Україна”, у 1992 став головою правління НБУ, у 1993 – головою біржового комітету Української міжбанківської валютної біржі.
У вересні 2001 року Генеральна прокуратура України висунула проти колишнього прем’єр-міністра Павла Лазаренка обвинувачення в причетності до організації замовлених убивств, зокрема вбивств Вадима Гетьмана і народного депутата Євгена Щербаня.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору