Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 14-лип, 2005, 17:149 prov 972
НСНУ хоче звільнити Рівненського і Донецького губернаторів
Політична партія “Народний союз “Наша Україна” просить Президента України Віктора Ющенка звільнити з посад голів Рівненської облдержадміністрації Василя Червонія і голову Донецької облдержадміністрації Вадима Чупруна. Таке рішення ухвалили на з’їзді НСНУ. За звільнення пана Червонія проголосували 1 тис. 318 делегатів, 10 – проти, 52 утрималися.
За звільнення В.Чупруна проголосували 1 тис. 362 делегати, 3 – проти, 14 утрималися.
Unian.net

Половина студентів навчатимуться за державним замовленням
Президент України Віктор Ющенко зазначив, що 50% студентів ВНЗів навчатимуться за державним замовленням. Про це глава держави повідомив на з’їзді “Народного союзу “Наша Україна” під час свого виступу. Він зазначив, що державне замовлення буде розповсюджуватися на ті навчальні заклади, які зможуть забезпечити незалежні вступні іспити, як це робиться в Києво-Могилянській академії та третині українських ВНЗів. На переконання Президента, вузи, які не зможуть забезпечити проведення незалежних вступних іспитів, мають бути позбавлені ліцензії. Він зазначив, що на сьогодні в Україні близько 350 університетів, але в них роками не проводився контроль якості знань студентів.

У Пакистані від удару струмом загинули десятки людей
У понеділок, 11 липня, на сході Пакистану під час евакуації людей з районів, охоплених повінню, від удару струмом загинули десятки людей, багато поранених.
Як повідомляє місцева влада, сталева щогла рятувальної шлюпки, у якій перебувало 40 осіб, випадково зачепила проводи високовольтної лінії електропередачі.
Миттєво загинули 14 осіб, серед яких 4 дітей. Ще 6 осіб вважають зниклими безвісти, але, як вважає пакистанська влада, швидше за все, вони потонули.
Крім того, 20 осіб травмовано струмом, вони отримали тяжкі опіки.Трагедія сталася в селі Кін, що за 350 кілометрів на захід від міста Мултан – столиці провінції Пунджаб, де вийшла з берегів ріка. На порятунок місцевих жителів було кинуто війська і поліцію.

11-річна москвичка народила дівчинку
11- літня дівчинка Валя народила дочку. Новонароджена важить 2900 грамів і має зріст 50 сантиметрів. Дівчинка народилася недоношеною, на три тижні раніше, тому на деякий час її поклали в кувез – закриту люльку, де стерильна атмосфера, і малюк отримує додатковий кисень. Лікарі кажуть, дівчинка цілком життєздатна, побоювань її здоров’я не викликає.
Юна мама почуває себе непогано. Молодого тата – 19-літнього Хабібулу – ненадовго пустили поспілкуватися з Валею і показали дочку. Валя лежить в окремій, платній палаті і отримує догляд і лікування. Можливо, що через чотири-п’ять днів їх випустять додому.

В Австралії розбився літак
В горах австралійського штату Вікторія розбився легкий літак “Piper Chieftain”. У катастрофі загинули троє людей, котрі перебували на борту.
Радіозв’язок із екіпажем було втрачено ще минулої п’ятниці, проте зима, що лютує в південній півкулі, та гірський рельєф місцевості не сприяли пошукам місця авіакатастрофи, і вони забрали кілька днів.
Згорілі уламки літака виявили лише в понеділок за чотири кілометри від злітно-посадочного майданчика, що належить гірськолижному курорту. Рятувальники висадилися в глибокому снігу на місці події і знайшли мертвими всіх трьох людей, котрі перебували на борту. Почато розслідування причин трагедії.

Четверо дітей отруїлись грибами
8 липня до медичних закладів Сум госпіталізовано 12 жителів села Пушкарівка Сумського району (у тому числі 4 дитини віком 8-12 років) з харчовим отруєнням внаслідок вживання дикорослих грибів.
Як повідомили у Міністерстві з питань надзвичайних ситуацій, дітей 9 липня у зв’язку із погіршенням стану здоров’я доставлено до відділення токсикології Української дитячої спеціалізованої лікарні “ОХМАТДИТ” у Києві. Стан здоров’я дітей – тяжкий.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору