Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 08-вер, 2005, 10:359 prov 1 234
Виконувати обов»язки держсекретаря буде Васюник
Президент України Віктор Ющенко призначив Івана Васюника виконувачем обов»язків державного секретаря України. Як повідомляє офіційне інтернет-представництво Президента, відповідний указ Віктор Ющенко підписав 5 вересня. Того ж дня Президент підписав указ про звільнення Олександра Зінченка з посади держсекретаря.
3 вересня Олександр Зінченко подав заяву про відставку. Того ж дня офіційне інтернет-представництво Президента повідомило, що Віктор Ющенко прийняв його відставку.

На Одещині – землетрус
В понеділок о 17.30 у Болградському та Ренійському районах Одеської області сейсмостанції країни зафіксували землетрус силою від 1 до 2 балів за шкалою Ріхтера. Як повідомили у Міністерстві з питань надзвичайних ситуацій, епіцентр землетрусу знаходився у горах Вранча на території Румунії силою до 5 балів за шкалою Ріхтера. Жертв і руйнувань немає.

Святослав Вакарчук – посол доброї волі ООН
Соліста групи “Океан Ельзи” Святослава Вакарчука призначили послом доброї волі Організації Об»єднаних Націй. Посли доброї волі ООН – це популярні особи, які сприяють приверненню уваги громадськості до нагальних проблем. Послами доброї волі стають зірки музики, кіно, спорту. Серед відомих послів ООН – Джекі Чан, Анжеліна Джолі, Анатолій Коропов. В Україні – Ані Лорак, Руслана Лижичко, Андрій Медведєв.
Послів обирають на два роки із символічною зарплатнею – один долар на рік. Святослав Вакарчук планує під час своїх концертів проводити інформаційні кампанії, щоб допомогти молоді відчути власну громадську позицію.

Тарасюк збирається до США
Міністр закордонних справ України Борис Тарасюк має намір 19-20 вересня відвідати США. Про це на брифінгу у вівторок, 6 вересня, повідомив керівник прес-служби МЗС України Василь Філіпчук. Візит Бориса Тарасюка у Вашингтон пройде в межах поїздки на самміт, присвячений 60-річчю Організації Об»єднаних Націй. У США запланована зустріч глави зовнішньополітичного відомства України з радником американського президента Джорджа Буша з питань безпеки, а також серія зустрічей із громадськістю і політиками.

У єгипетському театрі загинуло 30 осіб
Велика пожежа сталася ввечері 5 вересня, у театрі єгипетського міста Бені-Суейф. За останніми даними, у вогні загинуло 30 осіб, постраждало близько 60 людей.
Загалом у момент пожежі, що розпочалася о 23:45 за місцевим часом, у театрі перебувало близько тисячі осіб. Пожежа спалахнула в театральному залі, де в цей час проходив фестиваль вистав театрів з різних провінцій країни.
Пожежа спалахнула з вини акторок, які за своєю роллю мали вийти на сцену із запаленими свічками. Через необережне поводження з вогнем вони випадково підпалили завісу. Швидкому поширенню вогню сприяло паперове оформлення сцени. Пожежним удалося збити полум»я і локалізувати вогнище займання лише через годину.
Унаслідок інциденту у вогні загинуло щонайменше 30 осіб, ще 50 осіб одержали поранення. Повідомляється, що загибель людей була викликана як численними опіками і проблемами з диханням, так і травмами, отриманими під час спроби прорватися на вулицю. Не менше 60 осіб постраждали на сходах, що ведуть з театру на вулицю.
Поранені з опіками різного ступеня тяжкості були доправлені до лікарні. Стан багатьох з них лікарі оцінюють як критичний.

У Конго розбився Ан-26
У понеділок, 5 вересня, на сході Демократичної республіки Конго (ДРК) поруч з аеропортом міста Ісіро, що у провінції Орієнтале, розбився вантажний літак Ан-26.
У катастрофі загинуло 7 чоловік, у тому числі чотири члени екіпажу і три пасажири. Як повідомили представники ООН, у результаті катастрофи загинуло троє російських громадян. Вони належали до екіпажу літака. Ще один член команди, а також троє пасажирів, які перебували на борту літака, були конголезцями. Літак, що розбився, належав приватній африканській компанії Galaxie. Причини катастрофи з»ясовуються.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору