Рівне:

Створення та просування сайтів

Балога зрозумів, що Тимошенко хоче захопити Нацбанк

Україна 21-січ, 2009, 23:439 prov 976
Балога зрозумів, що Тимошенко хоче захопити Нацбанк


Глава Секретаріату Президента України Віктор Балога вважає, що прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко намагається добитися відставки Володимира Стельмаха з посади голови Національного банку України, щоб взяти НБУ під свій контроль.

Про це йдеться у коментарі Балоги щодо звернення уряду до Президента України Віктора Ющенка з вимогою відставки Стельмаха, повідомляє прес-служба Президента.

«Для мене є тривожним сигналом, що прем`єр-міністр вживає всіх можливих засобів для того, щоб переключити увагу суспільства з теми результатів переговорів про постачання природного газу в Україну. Показовим є те, що урядом, за повідомленням прем`єр-міністра, схвалено результати цих переговорів при тому, що жодного документу міністрам не надавалося. При цьому експерти говорять про незрозумілість доцільності підписання довготермінових угод по 450 доларів, і залишенні вартості транзиту на рівні 2008 року з неясною процедурою перегляду», - наголосив Балога.

Крім того, за словами Балоги, викликає занепокоєння чергова мета, на яку Тимошенко спрямовує свої зусилля. У той час, як в країні розгортається криза, розкручування нового політичного шоу «хто буде головою Нацбанку» навряд чи можна назвати стабілізуючим заходом.

http://ua.korrespondent.net

«Адже справа не в Стельмаху, і всі політичні сили це чудово розуміють. Сьогодні, замість того, щоб вживати термінових кроків із виправлення ситуації, знову шукаємо простих рішень. Необхідність для прем`єр-міністра поставити Національний банк під свій контроль очевидна - замість того, щоб робити напередодні виборів необхідні, але непопулярні кроки для збалансування бюджету, уряд хоче профінансувати всі бюджетні видатки, ввімкнувши станок», - переконаний Балога.

Він наголосив, ці цієї несуть загрозу «жбурнути країну назад, у 90-ті роки, коли поки людина від магазину добігала до дому за грошима, ціни встигали підвищувати. Кожна людина, яка має заощадження - заручник такої політики».

«Президент України не може допустити такого сценарію розвитку подій. Виконавча влада не зможе узурпувати всі державні інститути в країні», - наголосив Балога.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору