Рівне:

Створення та просування сайтів

ТЕРАКТИ В ЄГИПТІ: 88 ОСІБ ЗАГИНУЛО

Україна і світ 28-лип, 2005, 14:189 prov 1 547
У ніч на суботу, 23 липня, на єгипетському курорті Шарм-ель-Шейх пролунала серія надпотужних вибухів. За останніми даними, жертвами терактів стали 88 осіб, більше 100 осіб одержали поранення. Серед жертв і потерпілих є іноземці, зокрема постраждала українка.
Вибухи на курорті Шарм-ель-Шейх стали найкривавішим нападом терористів в історії Єгипту.
Перший вибух пролунав приблизно о 1:00 за місцевим часом поблизу Старого ринку, а два інших практично одночасно – приблизно через 15 хвилин – у районі Наама-бей неподалік від готелів “Ghazala Gardens” і “Moevenpіck”. За словами лікарів, багато потерпілих перебувають у критичному стані. Як повідомив заступник начальника прес-служби Міністерства закордонних справ України Дмитро Свистков, потерпіла українка перебуває в одному з військових госпіталів, і 23 липня їй зробили операцію. Лікарі оцінюють її стан як задовільний.
Через кілька годин після вибухів у Шарм-ель-Шейху відповідальність за їхню організацію взяло на себе угруповання, пов’язане з “Аль-Каїдою” – “Бригади Абдулли Аззама”. Достовірність цього повідомлення поки не підтверджена.
А вже в понеділок правоохоронні органи Єгипту затримали в Каїрі одного з шести розшукуваних пакистанців, підозрюваних у причетності до терактів у Шарм-ель-Шейху. Імені затриманого поки що не називають, однак стверджують, що його фотографію було поширено раніше серед шести знімків підозрюваних у вибухах.
За даними правоохоронних органів, напередодні терактів вони оселилися в готелі, а потім залишили його за кілька годин до вибуху.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору