Рівне:

Створення та просування сайтів

КУДИ ДІВАТИМЕМО СМІТТЯ?

Актуально 28-лип, 2005, 14:249 prov 1 195
Невдовзі рівняни можуть опинитися під загрозою ходити міськими вулицями, заваленими різноманітним сміттям, і задихатися від повітря, наповненого сморідом.
Майже 17 мільйонів гривень необхідно знайти у бюджеті міста для підприємства з утилізації побутових відходів на придбання нової технічної лінії. Про це повідомив начальник спеціалізованого комунального автопідприємства міста, що займається вивезенням побутових відходів, Микола Рижий. За його словами, перед комунальниками вже сьогодні постала гостра проблема нестачі місця, куди можна було б вивозити міське сміття. Адже теперішнє міське сміттєзвалище почало функціонувати ще в 1959 році і цього року закінчується визначений термін його експлуатації.
– На якесь нововведення бракує не тільки грошей, а й місця для його розташування, – зазначив пан Рижий. – На сьогодні вільних земельних площ у міської громади немає. Втім, сміттєзвалище, що існує зараз, може ще послужити років шість, але проблему потрібно вирішувати негайно.
Тому з цією метою у Рівненському міськвиконкомі створили робочу групу з вивчення питання доцільності спорудження нового сучасного заводу з переробки відходів, що відповідатиме європейським екологічним вимогам. Розглядали і варіанти для місця його розташування, одним з яких є відпрацьовані кар’єри ВАТ “Волинь” колишнього Здолбунівського цементно-шиферного комбінату.
Ангеліна ПЛОЩАНСЬКА,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору